CHP'de Devrimci Demokratlar'dan forum: Yenikapı değil Gezi ruhu

CHP’de Devrimci Demokratlar’ın İstanbul Şişli’de düzenlediği “Başka Bir Türkiye Mümkün” başlıklı foruma yaklaşık bin kişi katıldı.

CHP’de Devrimci Demokratlar’ın Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlediği forum yaklaşık bin kişinin katılımı ve Sinan Karahan’ın hazırladığı geçmişten günümüze Türkiye tarihini özetleyen belgesel gösterimi ile başladı.

CHP’de Devrimci Demokratlar adına Necdet Saraç bir açılış konuşması yaptı. Forumda 43 kişi konuşurken etkinlik Süreyya Cinik ve Dursun Bulut’un değerlendirme konuşmalarıyla son buldu. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Fikri Sağlar, Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara ile CHP PM üyesi İdris Yıldız’ın da konuştuğu forumda “CHP değişmeden Türkiye değişmez, Türkiye değişirse bölge değişir” mesajı verildi.

Mehmet Tüm, Gülseren Onanç ve Rıza Türmen’in kutlama telgrafı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün çelenk yolladıkları “İstanbul Forumuna CHP Genel Başkan eski Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul eski Milletvekilleri Rıdvan Budak, Süleyman Çelebi, Refik Eryılmaz, Müslim Sarı, Bakırköy İlçe başkanı, Celal Sevinç, Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Hatay Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Adana eski İl Başkanı Selman Serttepe, Malatya CHP eski İl Başkanı Mahmut Ali Katipoğlu, Adana Seyhan CHP eski İlçe Başkanı Senal Gedik de katıldı.

Forumda bir konuşma yapan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar "Saray’a gitmeseydik insanlar bize inanırdı! Şimdi FETÖ'cüler aranıyor. Bir numaralı FETÖ'cü Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz eğer Taksim'de 'Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bunu bizim başımıza getirdin, demokrasiyi sen askıya aldırdın' diyebilseydik, biz İzmir'de FETÖ'cülerin bir numaralı adamı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsızlıklarını anlatabilseydik, kaçak Saray'a gitmeseydik bugün bize insanlar inanırdı. Şimdi güvenmiyorlar. Çünkü biz artık kaçak Saray demekten de vazgeçtik. Saray'dan bahsediyoruz. Biz Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakan'ın bize söyleyeceklerinden bahsediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise "CHP kararlı olmalı ve yüzünü sola dönmeli! Ülkemizi 60 yıldır sağ zihniyet yönetmekte. Bu politikaların getirdiği nokta ve sonuç ortada. Akp kendi iktidarını sürdürebilmek için Türkiye'yi bir yandan Suriye'de karanlık bir savaşa sürüklüyor, diğer yandan da ülkemizi kanlı bir iç savaş ile karşı karşıya bırakıyor" ifadelerini kullandı.

DURSUN BULUT: YENİKAPI ZAMAN KAYBI

Forumda konuşan CHP Eski PM Üyesi Dursun Bulut "CHP tepeden tırnağa yenilenmelidir! 15 Temmuz darbesini yapmaya kalkışanlarla, darbe girişimi sonrası diktatörlüğünü ilan edenler birbirine yapışık ikiz kardeşlerdir. Darbe kalkışması koşullarının yaratılması her iki "siyas islamcı" akımın eseridir. Bunların birbirinden farklı olmadığını, 15 Temmuz sonrası sergilenen OHAL politikaları, zulme varan kıyımlar açıkça göstermektedir." yorumlarında bulundu.

Bulut açıklamasına şu sözlerle devam etti: "CHP Kaçak Saray, Yenikapı ruhu gibi samimiyetsizliklerin oyununa gelerek zaman kayıp etme yerine Gezi ruhunu savunmalıdır. Vedat Türkali nin söylediği gibi " zulüm varsa direniş haktır." CHP zulme karşı direnmeyi örgütlemelidir. CHP tezkereye, dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet deme yerine kuvvetli bir şekilde barışı savunmalıdır. Barışın hemen sağlanması için bir "Ortadoğu Barış Konferansı" örgütlenmesine öncülük etmelidir. CHP önümüzdeki süreci kazanmak istiyorsa yaşadığı ve yenilgiyle sonuçlanan süreçleri yok sayamaz, her şey yolundaymış gibi davranamaz. CHP öncelikle bir tüzük kurultayını örgütlemelidir CHP bu kurultayla söylemlerini, tepeden tırnağa yeniden yapılanmasını sağlamalıdır. Bu değişim zorunludur, bundan kaçmamalıdır."