CHP Milletvekili Rıza Türmen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT üzerinden CHP’ye operasyon yapıldığı şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Türmen “Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT’e ihtiyaç var mı” diye sordu

CHP’de MİT’e ihtiyaç yok

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen Meclis’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT üzerinden CHP’ye operasyon yapıldığı sözlerini değerlendirdi.

Türmen “Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT’e ihtiyaç var mı, doğrusu bilmiyorum ama. Demek ki MİT yapıyormuş! MİT amaçlarından saptırılmış durumda. Kimin MİT’i, kime karşı kullanılıyor, tamamen çığrından çıkmış durumda. MİT, hükümetin çıkarlarını koruyan, hükümete karşı olanları gözetleyen, dinleyen bir kurum haline geldi. Bütün devletin partileştiği dönemde MİT’in de bunun dışında kalması beklenmemelidir” dedi.

Açıklamaları dün Hürriyet gazetesinde yer alan Kılıçdaroğlu “MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu tuzağa da hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu özellikle “ulusalcı” milletvekillerine bu uyarıyı yaptı. Türmen bir soru üzerine, Dersim konusunun pişirilip önlerine getirildiğini söyledi, “Binlerce insan katledilmiş, kolay yutulacak bir şey değil. Devletin özür dilemesi lazım, devlet tarafından yapılan bir yanlış var. Özür dilemek niye bu kadar tartışma konusu oluyor anlamıyorum, özür dilemek insanca bir şey” dedi.