CHP’nin 32’nci Olağan Büyük Kurultayı için geri sayım başladı. Kurultay konuşmalarını hazırlayan adaylar Haluk Koç ve Umut Oran, kurultay öncesi son değerlendirmelerinde...

CHP’nin 32’nci Olağan Büyük Kurultayı için geri sayım başladı. Kurultay konuşmalarını hazırlayan adaylar Haluk Koç ve Umut Oran, kurultay öncesi son değerlendirmelerinde, delegelere “değişim” çağrısında bulundu.
CHP'li Haluk Koç, Doğu Karadeniz’den Trakya’ya, Hakkari’den Muğla’ya kadar 70’e yakın il ve 500 ilçe ziyaret ettiğini söyledi. Gezilerinde halkın kendisine coşkulu bir yakınlık gösterdiğini ifade eden Koç, “Onların evlerinde yattım, aşlarını paylaştım. Halkın ve örgütlerin bu istemine, çoğu yerde kurultay delegelerimiz, bana destek vereceklerini açıklayarak, katıldılar” dedi.

CHP üst yönetiminin ve bazı il başkanlarının, hukuk açısından hiçbir geçerliliği olmamasına karşın, haftalar öncesinden delegelerden baskı ile imza aldığını anlatan Koç, “Korkuları büyük; delegelere güvenmiyorlar. Tüzük’ün antidemokratik bir hükmünün arkasına sığınmak istiyorlar. CHP delegeleri, CHP üst yönetimine karşı bir başkaldırıya imza atacaklardır. Çünkü, toplum tüm CHP’liler gibi, CHP’nin güçlenmesini istiyor” diye konuştu.
CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem ve bir grup milletvekilinin desteğini arkasına alan işadamı Umut Oran, 7 bölgeye gittiğini söyledi. Güneydoğu bölgesine yaptığı ziyaretler ile ilgili bilgi veren Oran şunları söyledi:

“Parti yönetiminin Anadolu’dan bir hayli kopmuş olduğunu gördüm. Artık Anadolu ile kucaklaşması gerekiyor. Delegelerimiz, cumartesi günü bir karar verecekler. Bu karar onları ya iktidara taşıyacak ya muhalefette kalmaya devam edecekler. Bu karar sadece parti ile ilgili değil, bir ülke davası artık. Çünkü 34 yıldır muhalefetteyiz. Onların vereceği karara güveniyorum. Ben kendimi delegelere emanet ediyorum. Delegenin, samimi bir şekilde iktidar talebi var. Onların takdirine bırakıyoruz. Artık söz delegede.” Birgün Ankara