CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Merkez Bankası'nın 27 ayın ardından faiz artırma kararına iişkin, "Nas süreci bugün itibariyle kapanmış oldu. Geriye ise hazineye milyarlarca TL yük, artan hayat pahalılığı ve eksi döviz rezervi kaldı. Faiz sebep, enflasyon netice tezi de tarihe karışmış oldu" dedi.

CHP'den Merkez'in faiz kararına ilk tepki
Fotoğraf: Depophotos

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı. Merkez Bankası, 27 ay sonra faiz artırma kararı almış oldu. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Merkez'in faiz artırma kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Karara tepki gösteren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Merkez bankası 27 ay sonra tekrardan faiz arttırdı. 27 aylık Nas süreci bugün itibariyle kapanmış oldu. Geriye ise hazineye milyarlarca TL yük, artan hayat pahalılığı ve eksi döviz rezervi kaldı. Faiz sebep, enflasyon netice tezi de tarihe karışmış oldu."

'NAS'A VEDA: ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Nas’ ile ilişkilendirdiği ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ tezi için Nureddin Nebati’yi Hazine ve Maliye Bakanı, Şahap Kavcıoğlu’nu da Merkez Bankası (MB) Başkanı yapmıştı.

Erdoğan, faiz indirimlerini, "Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" ifadeleriyle açıklamıştı.