CHP'li Alpay Antmen, tarikatta çocuk istismarı skandalına tepki göstererek, "İktidarın tutumunun sonucu" ifadelerini kullandı. Bakanlara çağrı yapan Antmen, "Harekete geçmeniz için size kaç çocuğun istismar edilmesi, kaçının yok edilmesi lazım?” dedi.

CHP'li Antmen'den çocuk istismarı tepkisi: İktidarın tutumunun sonucu

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, BirGün'ün ortaya çıkardığı tarikatta 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalına ilişkin Meclis'te açıklamalarda bulundu.

Antmen, açıklaması esnasında çocuk tacizleriyle ilgili Meclis'te verilen araştırma önergesine 'hayır' dedikten sonra dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu tebrik kuyruğuna giren AKP’li vekillerin ve 6 yaşında gelinlik giydirilen H.K.G.’nin fotoğrafını yan yana gösterdi. CHP'li vekil, "Çocukları korumakla yükümlü olan ama ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen dönemin bakanı sırıtıyor, hayır diye oy veren AKP’li vekillerin tebriklerini kabul ediyor. Çocuklar tacize uğruyor; AKP’liler gülüyor. İkinci fotoğraf ise iktidarın bu tutumun sonucudur. Açıkça söylüyorum, çocuklar tacize uğrarken hepiniz oradaydınız" ifadelerini kullandı.

“6 yaşında bir çocuğa gelinlik giydiriliyor ve evlendiriliyor" diyen Antmen, şunları söyledi: "Utancın, rezaletin, tacizin, istismarın, sadece kadınları değil, çocukları da korumaya alan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının, tacizi durdurmak için verilen mücadeleye hayır oyu vermenin, cezasızlığın, ‘Küçüğün rızası var” diyen bugünün Adalet Bakanı'nın, çocuk istismarcılarını serbest bırakan hukuk düzeninin ve ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen tebrik kuyruklarının sonucudur bu istismar.”

"HAREKET GEÇMENİZ İÇİN KAÇ ÇOCUĞUN YOK OLMASI LAZIM"

Bakanlara çağrı yapan Antmen, şunları söyledi: “Buradan; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sesleniyorum; şu fotoğrafa bakın sayın bakanlar. Harekete geçecek misiniz? Bu istismara ve benzerlerini yol açanlara mahkemeye çıkaracak mısınız? Yoksa ‘Bir kereden bir şey olmaz’ deyip seyretmeye devam mı edeceksiniz? Artık bir değil; istismar edilen çocuk sayısı binler oldu, on binlere dayandı. Harekete geçmeniz için size kaç çocuğun istismar edilmesi, kaçının yok edilmesi lazım?”

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, bugün BirGün'de yayınlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımladı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.