CHP’li Çakırözer’den Silivri ziyareti

BirGün/Ankara

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri’deki tutuklu gazetecileri ve hak savunucularını ziyaret etti. Çakırözer, Silivri Cezaevi’ndeki ziyaretinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabir Ahmet Şık ile diğer tutuklu gazeteciler ve insan hakları savunucularıyla bir araya geldi. Ziyaretin ardından tutuklu gazetecilerin tahliye edilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Bu iddialara karşı hem de gazetecilere bu kadar uzun tutukluluk bir rekor. Bunun örneği yok. Bu vahim hak ihlali bir an önce bitmelidir” diye konuştu.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Tüm yurttaşları Silivri Cezaevi’nde 9 Mart Perşembe günü yapılacak "Cumhuriyet Gazetesi davasına" çağıran Çakırözer, “Sadece Cumhuriyet’teki meslektaşlarımız için değil düşündükleri yazdıkları nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılan tüm gazeteciler ile, milletvekilleri ile, insan hakları savunucuları ile dayanışma için herkesi Silivri’ye davet ediyoruz” dedi.

"AYM KARARLARINA UYULMALI"

Çakırözer, Anayasa Mahkemesi’nin düşünce özgürlüklerinin ihlal edildiği yönünde verdiği karar rağmen tahliye edilmeyen yazar Mehmet Altan ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan yazar Şahin Alpay’ı da ziyaret etti. Çakırözer, AYM’nin Altan ve Alpay hakkındaki ‘hak ihlali’ kararının gereği olan tahliye kararlarının bir an önce uygulanmasını istedi.

Çakırözer, Osman Kavala ile 78’liler Vakfı Başkanı ve Tükenmez Kalem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celalettin Can’ı da ziyaret etti. Tutuklulukların bir an önce sona ermesi gerektiğini belirten Çakırözer, şunları kaydetti:

“Osman Kavala yıllardır Türkiye AB’ye girsin diye çaba gösteriyor. Öte yandan yine yılladır Kürt sorunu çözülsün diye çabalayan Celalettin Can’ın terör örgütü üyesi olmayacağını sadece bizler değil onu çözüm sürecinde ‘akil adam’ olarak belirleyerek yardım alan AKP hükümeti de çok iyi biliyor. Bu isimlerin bir an önce tahliye edilmesi demokratik itibarımız, ülkemizin yararı açısından acil gereklidir.”