AİHM’in “hak ihlali” kararı vermesine rağmen yerel mahkeme tarafından tahliye edilmeyen Osman Kavala, CHP’li Çakırözer ile Silivri Cezaevi’nde yaptığı görüşmede, “Bu kararla yargının itibarı zedelendi” dedi

CHP'li Çakırözer, Kavala’yı ziyaret etti

BirGün/Ankara

Gezi Direnişi'ne ilişkin yapılan yargılamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği hak ihlali kararına karşın tahliye edilmeyen Osman Kavala, Silivri Cezaevi’nde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile görüştü.

Kavala, tutukluluk halinin devamına yönelik karar hakkında, “Adalet Bakanlığı ve Meclis’te ortaya çıkan yargı reformu iradesine rağmen alındı ve yargının itibarını zedeledi” dedi.

CHP'li Çakırözer, Silivri Cezaevi’nde Osman Kavala ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Çakırözer, “Kavala, AİHM’in kendi lehine kararına rağmen mahkemenin tutukluluğu sürdürme kararı karşısında hepimiz gibi şaşkındı. Tanıkların da kendisi ile Gezi Parkı protestoları arasında bir bağ kurmadığını vurguladı” dedi.

Kavala’nın yanı sıra Ahmet Altan, Mümtazer Türköne ve Gökçe Fırat ile de görüşen Çakırözer, “Bu isimlerin her birinin yargılama süreçleri ve cezaevi koşulları ile ilgili ciddi sıkıntıları var. Osman Kavala davasında olduğu gibi bu dosyalarda da yargı Meclis’teki reform, özgürlük iradesini yok sayıyor. Bağımsız düşüncenin, özgür eleştirinin, fikir ve ifade özgürlüğünün bir insan hakkı olarak yerine getirilmesi için mahkemelerin reforma sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

GRUP YORUM ÜYELERİYLE DE GÖRÜŞTÜ

Çakırözer, Silivri Cezaevi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Grup Yorum üyeleri de görüştü. Grup Yorum üyelerinin açlık grevinde 190’ıncı günün geride kaldığını bildiren Çakırözer, “Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 190 gündür açlık grevinde. 78 kilodan 49 kiloya düşmüş. Durumu çok ciddi. ‘Biz sadece sanatımızı yapmak istiyoruz, grubumuza yönelik baskıların son bulmasını talep ediyoruz’ diyor. Mart ayından beri tutuklu ama hala iddianamesi yok. Gökçek’e açlık grevinin bir çare olmadığını, sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini belirttim. Ancak Adalet Bakanlığı’na da aynı çağrıyı yapıyorum. Bakanlığın Grup Yorum üyelerinin taleplerine kulak vermesi gerekiyor” diye konuştu.