“Cumhurbaşkanı’na hakaret”le suçlanan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, tutuklanma talebiyle 1.Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi; Odabaşıoğlu çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP'li gençlik kolları başkanı, 'cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı!

Uğur KURNAZ

Cumhurbaşkanı’na ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle dün polis tarafından gözaltına alınan ve bir gün emniyette kaldıktan sonra bugün savcının karşısına çıkarılan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, tutuklanma talebiyle 1.Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi; Odabaşıoğlu çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sabah saatlerinde, Denizli Adliyesi önünde toplanan CHP’ Denizli İl örgütü, “Tugay Odabaşıoğlu yalnız değildir’ pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Odabaşıoğlu'nun konuşmanın, ağır eleştiri olarak kabul edilmesi gereken bir konuşma olduğunu söyleyen Çavuşoğlu "Bu bir siyasi konuşmadır ve eleştirilen kişi, İsmen dillendirilmiştir. AKP Genel Başkanı sıfatıyla eleştirilmiştir. Cumhurbaşkanı lafı bile ağza alınmamıştır. Montajla konuşma birleştirilmiştir. Tüm bunlar usulsüz ve hukuksuzdur" dedi.

Basın toplantısına TBMM İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, Aydın Milletvekili, Süleyman Bülbül, Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç ile CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da katıldı.

chp-li-genclik-kollari-baskani-cumhurbaskanina-hakaret-ten-tutuklandi-926481-1.