CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Gümüşsu Şelalesi’nin etrafının beton yığınlarıyla kaplanmasına tepki göstererek, vatandaşlara “Az kaldı, sabredin. Ülkemiz eski doğal güzellerine geri dönecek” sözleriyle seslendi.

CHP'li Karaca: Az kaldı, sabredin, ülkemiz eski doğal güzellerine geri dönecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çivril’in Gümüşsu Mahallesi’ndeki Gümüşsu Şelalesi’nin etrafının beton yığınlarıyla kaplanmasına dikkat çekti. Çivrilli vatandaşlarla bir araya gelen Karaca, “Az kaldı, sabredin. Ülkemiz eski doğal güzellerine geri dönecek” dedi.

Çivril’in Gümüşsu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gümüşsu Şelalesi’nin önünde ve etrafındaki betonlaşmaya dikkat çekti. Karaca şunları söyledi:

“Çivril Gümüşsu beldemizdeki, eski beldemiz şimdiki mahalle olarak, Büyükşehir’de mahalle olarak adlandırılan beldemizin şelalesinin olduğu yerdeyiz. Bu gördüğünüz şelale ve şelalenin altında her yer eskiden yem yeşil, ağaçlık, çimlerle ve piknik masalarıyla, insanların oturup sohbet edebileceği, insanların rahat nefes alacağı alanlardı. Şimdi şelalenin önüne yapay duvarlar, betonlar getirilmiş. Şelalenin alt tarafları tamamen betona bürünmüş ve bu gördüğümüz koskoca bir ucube bina yapılmış. Bu bina şu an bomboş. Milletin parasıyla yapılan ve binlerce lira harcanan bu binanın akıbetinin ne olacağı belli değil.

Bu binayı ‘Restoran olarak işleteceğiz diyorlar’ ama yolu yok. Az önce geldiğimiz toprak yoldan, buraya insanların gelip burada bir şeyler yiyebilmesi, içebilmesi mümkün değil. Farz edelim ki yolu yaptılar. Milletin cebinde burada yemek yiyecek, çay içecek parası yok zaten. Milletin ödediği vergileri, Denizli’nin, Çivril’in, Gümüşsuyu’n ödediği vergileri böyle betonlara yatırıp ülkeyi bir beton tarlasına, beton ormanına büründürüp maalesef doğamızı, yeşilimizi, ormanlarımızı ve şelalelerimizi yapay hale getirip kendileri gibi yapay bir Türkiye yaratmak istiyorlar.

“KAMU ZARARININ HEABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak İlçe Başkanımızla, yöneticilerimizle ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile bu binanın sebep olduğu kamu zararını, bu şelalenin böyle beton ormanı haline getirilişinin hesabını sormaya devam edeceğiz. Ve buradan diyorum ki değerli Gümüşsulu hemşerilerimiz, değerli Çivrilli hemşerilerimiz, az kaldı sabredin. Ülkemiz, Çivril’imiz, Gümüşsuyu’muz özlediğimiz o eski doğal güzelliklerine kavuşacak. Beton ormanları değil, burada ağaçlar, yeşiller, çimenler, kuşlar ve her türlü canlı ile iç içe o eski özlediğimiz günlere hep birlikte döneceğiz.”

(ANKA)