CHP İzmir Milletvekili verdiği soru önergesiyle, MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılan “Siyer Sınavı"nı sordu

CHP'li Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı'na Peygamber Sevdalıları Platformu'nu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, verdiği soru önergesiyle, Milli Eğitim (MEB) Bakanı İsmet Yılmaz'a, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılan “Siyer Sınavı"nı sordu.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verilen yazılı soru önergesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “Siyer Sınavı” yapıldığı ve 75 ilde düzenlenen sınava 300 bin kişinin katıldığı hatırlatıldı.

Siyer sınav sonucunda umre, dizüstü bilgisayar, tablet gibi hediyelerin dağıtılacağı duyurulduğu aktaran CHP'li Bakan, sınava giren kadınlar ve erkekler ayrı sınıflara koyulduğunu ve yarışmanın amacının, "Toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz(sav)’in mesajları ile buluşturarak, örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamak ve Allah’ın rızasını kazanmak, toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmak" şeklinde tanımlandığını vurguladı.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Doğru Haber gazetesi de “Siyer sınavı”nı bugünkü manşetinden duyurduğunu ifade eden Murat Bakan, gazetenin “Yüzbinler onun için yarıştı” manşetini attığını belirterek, İsmet Yılmaz'a şu soruları sordu:

  1. Türkiye Cumhuriyeti ve dünyadaki birçok ülke tarafından terör örgütü ilan edilmiş olan Hizbullah’a yakın olduğu iddia edilen bir Platform tarafından böyle bir sınavın gerçekleştirilmesine Bakanlık neden izin vermektedir?
  2. Vatandaşlardan böyle bir sınav için talep var ise, neden bu sınavı asıl görevi İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere olan Diyanet İşleri Başkanlığı düzenlememektedir?