CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, deprem bölgesindeki esnafın kullanabileceği destek kredi paketinin Diyarbakır'da ve deprem bölgesindeki bazı illerde kaldırılmasına tepki gösterdi. "Destek kredisi seçim odaklı mıydı?" diye soran Tanrıkulu, destek kredi paketinin 11 ili kapsayan afet bölgesinde ayrımcılık yapılmadan uygulanmasına yönelik çağrı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Tanrıkulu'ndan deprem bölgesinde destek kredisinin kaldırılmasına tepki
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, deprem bölgesindeki esnaf için sunulan kredi paketinin 1 Haziran itibariyle kaldırılmasına tepki gösterdi. 

Tanrıkulu, kredi desteğinin kapatılma gerekçesini sorarken, "Seçim odaklı mıydı?" sorusunu dile getirdi. Tanrıkulu, "Diyarbakır depremden zarar gören illerden biri, evet az zarar gördü ama esnafımız mağdur, diğer illerde de mağdur" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu açıklamasında şunları kaydetti: 

"Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği deprem sonrasında esnafın kullanabileceği 500.000 Lira krediye ek olarak 250.000 Lira deprem destek kredisi paketi açıklamıştı. Bu paket 1 yıl ertelemeliydi. Ayrıca 11 ili kapsıyordu. Ancak ne olduysa dün itibariyle, yani 1 Haziran itibariyle, Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu birkaç ilde bu destek kredisi kaldırıldı. Şimdi sormak lazım. Seçimden hemen sonra bu destek kredisinin kaldırılmasının amacı nedir? Seçim odaklı mıydı? Diyarbakır depremden zarar gören illerden biri, evet az zarar gördü ama esnafımız mağdur, diğer illerde de mağdur.  Deprem Destek ayrıntılı bir biçimde 11 ili kapsayan afet bölgesinde uygulanması lazım. Bu ayrımın bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Buradan hükümete sesleniyorum, Diyarbakır Esnafını bu şekilde mağdur etmeyin!"