CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu koordinatörlüğünde yürütülen CHP’nin yeni program taslağı CHP MYK’ya geldi. Taslağın içeriğinden hem parti yönetimi hem de muhalefet...

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu koordinatörlüğünde yürütülen CHP’nin yeni program taslağı CHP MYK’ya geldi. Taslağın içeriğinden hem parti yönetimi hem de muhalefet bundan sonra haberdar olacak. CHP’de Genel Başkanlığa Deniz Baykal’ın yeniden seçildiği 32’nci Olağan Kurultay sonrası başlatılan CHP yeni program taslağı partinin en yetkili organı olan MYK’ya geldi. Parti program yazma çalışmasının tek kişi tarafından yürütülmesi tartışma konusu olmuştu. 

Dün yapılan CHP MYP Toplantısı öncesinde BirGün’ün sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, içeriğini tam olarak bilmediğini söylediği taslağın  yazılış biçimini savundu. Ateş, “Bu işler dünyanın her yerinde böyle olur. Önce bir arkadaşımızı görevlendirdik. Arkadaş yazdı ve MYK’ya verdi. Bu gün görüşeceğiz. Bu işlerin başka türlü olması mümkün değildir” diye konuştu. BirGün’ün “Programda nelerin değişmesi gerekiyor? “sorusuna ise Ateş, “Gerçekleşen yerleri yeniliyoruz. Daha önce ne yazmışsak, ne gerçekleşmişse onun yerine yenisini yazacağız” cevabını verdi.

MUHALEFET DE HABERSİZ

Geçen Kongrede Deniz Baykal’ın karşısında Genel Başkan adayı olan ama kaybeden Haluk Koç ise, Yeni Program taslağı’ndan haberi olmadığını söyledi. Kongreden sonra partiyle ilgilenmediğini belirten Koç, yeni programla parti yönetim anlayışının tümden değişmesi gerektiğini belirtti. Haluk Koç şöyle konuştu: “Yönetim anlayışı derken, bunun içinde parti içi demokrasiden tutun partinin dünya gerçekleriyle yüzleşmesine kadar bir dolu şey var. Yani sol ve sosyal demokrat bir çizgi, çağdaş değerlere sahiplenilmesinden örgütlenme modeline kadar her şeyin değişmesini içerir…”