CHP Isparta milletvekili adayı Hikmet Yalım Halıcı, madencilik ve rant hırsı nedeniyle yıkımın yaşandığı Sütçüler ilçesindeki Madallar Mahallesi’nde yaptığı incelemelerin ardından “Maden Ocakları, vatandaşın ocağını söndürüyor. Büyük kaya ve bloklar evlerin duvarlarına yaslanmış durumda. Çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız" dedi. Halıcı, ayrıca, iki yıldır AKP iktidarı ve atadığı bürokratların herhangi bir faaliyette bulunmadığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’li Halıcı: Maden ocakları vatandaşın ocağını söndürüyor

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta milletvekili adayları Hikmet Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız, beraberindeki heyetle yıkımdan en çok etkilenen yerlerden birisi olan Sütçüler İlçesinin Mandallar mahallesinde incelemelerde bulundu.

Bölgede yurttaşlarla bir araya gelen CHP’li adaylardan Halıcı, burada yaptığı açıklamada vatandaşların vahşi madencilik ve rant hırsı nedeniyle çok zor durumda kaldığını belirterek “Bundan iki yıl önce bu mahallede vahşi madencilik sonucu büyük bir yıkım oluştu. İki yıldır ne iktidar ve ne AKP milletvekilleri ne de atadıkları bürokratlar hiçbir şey yapmadı” dedi.

“BÜYÜK BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Köylülerin konteynerlere mahkum edildiğini ifade eden Halıcı, “Bölge köylerinin sıkıntıları daha da artıyor. Önce seralar yıkıldı, şimdi de evler. Maden Ocakları, vatandaşın ocağını söndürüyor. Büyük kaya ve bloklar evlerin duvarlarına yaslanmış durumda. Çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Türkiye de işler felaket başa gelmeden çözülmüyor mu? Biz CHP iktidarında vatandaşımız mağdur olmadan, felaket daha yaşanmadan önleyeceğiz. Akılla, bilimle ve insanı merkeze koyarak çözümler üreteceğiz. Önceliğimiz hem insan hem de insanın hakça ve sağlıklı bir çevreyle yaşaması” diye konuştu.

“RANT ANLAYIŞI YÜZÜNDEN BÖLGE EKOLOJİSİ YOK OLUYOR”

Halıcı, rant madenciliği ve vahşi çıkarma teknikleri nedeniyle bölge ekolojisinin yok olduğunu; yaşananlardan sadece insanların değil, tüm canlıların etkilendiğini vurgulayarak “İnsan hayatı mı madencilik mi önemli? Vahşi madencilik ve rant anlayışı yüzünden bölge ekolojisi yok oluyor. Bölgede denetimler yapılmıyor. Şirketler burada kontrolsüz ve başına buyruk şekilde mermer çıkarıyor. İktidar ve yerel bürokrasi mevzuata aykırı şekilde yapılan bu faaliyetleri sadece izliyor” ifadelerine yer verdi.

“HALKIMIZ VE DOĞAMIZ KAZANACAK”

CHP ve Millet İttifakı’nın konunun takipçisi olacağını belirten Halıcı, “Bu kanunsuzluğa da bu yağmaya da dur diyeceğiz. Isparta’da ilk çözeceğimiz konu Mandallar Mahallesi’ndeki bu sorun olacaktır. İktidarımızda hem tüm halkımız hem de doğamız kazanacak. Çünkü bu anlayış devam ederse insanımız hem evinden hem doğasından olacak. İnsanımıza hakkı olan sağlam evleri de hakkı olan sağlıklı doğayı da iade edeceğiz” dedi.