“Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitinglerinin ikincisini bugün İzmir’de gerçekleştirecek olan SOL Parti, “Harami saltanatına son verelim. Halkın devrimci demokratik cumhuriyetini kurmak için birleşelim” diyor.

Çiftçi, işçi, genç İzmir’de bir arada

Berkay SAĞOL

AKP iktidarının yarattığı ekonomik ve sosyal yıkım günden güne büyürken “Artık yeter” diyen SOL Parti’nin “yeniden kuruluş” çağrısıyla başlattığı “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Mücadele” buluşmasının ikinci mitingi bugün İzmir’de gerçekleştirilecek.

Tek adam rejimine son verme mücadelesini; siyasal İslamcı rejimin emekçilerin haklarını ellerinden alarak, laikliği ve Cumhuriyet’in birikimlerini yok ederek yarattığı tahribata karşı, Türkiye’nin laik, demokratik, bağımsız ve eşitlikçi bir temelde yeniden kuruluş hedefiyle sürdüreceğini duyuran SOL Parti, İzmir Bornova Meydanı’nda saat 15.00’te düzenlenecek mitinge çağrı yaptı.

Miting için Denizli, Uşak, Muğla, Manisa gibi pek çok yerde çalışmalar yürütüldüğünü belirten SOL Parti İzmir İl Başkanı Semih Taşcan, “Pazar yerlerinde, kahvelerde, mahallelerdeki çalışmalarda yoğun bir destek gördük. İnsanlar bugünkü iktidara karşı olan tepkilerini ve düzen muhalefetine olan tepkilerini dile getirip bizimle beraber olduklarını söyleyerek destek veriyor. Girdiğimiz her yerde alkışlarla karşılandık. Bu yönden çalışmalar oldukça verimli geçiyor, mitingimizin amacına ulaştığımızı gördük” dedi. Taşcan, “Çalışmalarda bütün ilçelerde bulunan üyeler ve gönüllü arkadaşlarımızın yanı sıra genç arkadaşlarımız da büyük bir heyecanla katılım sağladı. Buradan da SOL Parti’nin gelecek için somut bir seçenek olarak güçlendiğini gördük” diye konuştu.

UMUDU EGE’YE TAŞIYORUZ

Demokrasi, bağımsızlık ve doğa için mücadeleye çağıran SOL Parti İl Başkanı Taşcan, şu ifadeleri kullandı:

“Tek kişinin değil halkın yönettiği bir demokrasi için, devlet içindeki tarikat ve cemaatlerin dağıldığı laik bir gelecek için, Ege Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliliğine karşı, doğanın talan edilmesi ve ranta açılmasına karşı yaşamı savunmak için, tarımda yaşanan sömürüye karşı, çiftçinin insanca yaşam mücadelesi için, tüm Ege Bölgesi’nden geliyoruz. Trabzon’daki umudu ve cesareti Ege’ye taşıyoruz, Bornova Meydanı’yla buluşturuyoruz. Bugün burada İzmir ve çevresinde çağrımızı ulaştığı herkesle, bu memleketi seven dostlarımızla geleceği birlikte kurma iddiamızı haykırıyoruz.”

SOL Parti’nin “Bu harami saltanatına son verelim. Emekçi halkın devrimci demokratik cumhuriyetini kurmak için birleşelim” çağrısıyla başlattığı yürüyüşün ilk adımı Trabzon’da yapılan mitingle atıldı. 13 Kasım’da düzenlenen mitinge Trabzon ve çevre illerinden binlerce yurttaş katıldı.

SOL Parti’nin üçüncü mitingi 21 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.