"Gelecek için Biz" hareketinin kurucusu ve eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir" sözlerine dair değerlendirmesinde “Gemi su alıyor, her şeyden önce bunu görmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Cihaner'den Kılıçdaroğlu'na 'kaptan' çıkışı:  Gemi su alıyor, bunu görmeleri lazım
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski milletvekili ve ‘Gelecek için Biz' hareketinin kurucusu İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir" sözlerini eleştirdi. 

Cihaner, konuya dair değerlendirmesinde  “Gemi su alıyor, her şeyden önce bunu görmeleri lazım. Kaptan köşkündekiler, su alan yerleri tıkayabilmek için geminin en altında, sintine bölgesinde itiraz edenlerin sözlerine kulak vermeli” ifadelerini kullandı.

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan Cihaner, “Sonuçta gemiyi tamir edecekler olanlar da aşağıdakiler. Bu yapılırsa CHP’nin Türkiye’nin geleceğinde pozitif olarak var olacağı kanaatindeyim ve umudum da var'' ifadelerini kullandı

İlhan Cihaner ayrıca CHP'nin seçimde sağcı bir dil kullandığını belirterek, "Kazanmak için sağ politikalara mahkum olmak kabul edilemez. Önüne hangi iddiayla giderseniz gidin, seçmenin değişmeyeceği algısına dayalı bir yaklaşım siyaset yapmayı imkansız hale getiriyor. Bunun öteki ucundaki politika en uç düzeyde zaten denendi, on yıldır deneniyor. Artık ne yapılabilir? Laiklik tartışmaları görmezden gelindi, sağın ne kadar eski ve sol düşmanı figürü varsa kahramanlaştırıldı ve kadrolar onlardan oluşturuldu. Demek ki bu yoldan gitmenin CHP’ye oy artışı sağlamayacağını bir kere tespit ettik. Bunu halen nasıl söyleyebiliyorlar bilmiyorum. 'CHP değişti, artık eski CHP değil' diye özellikle AK Parti’den kopmuş, muhafazakar ve siyasal İslamcılar CHP’yi ne kadar alkışlamışlardı. Geldiğimiz noktada CHP oyunu arttıramadı" diye konuştu.

"SİYASETEN İNTİHAR ETTİK"

"Kayyum politikalarının devam ettirileceği yaklaşım ortaya konuldu. Bu siyaseten intihar anlamına gelir ki intihar da ettik" diyen Cihaner, "Sosyal demokrat olmayı bir kenara bırakın demokrat bir parti kayyum politikalarını savunabilir mi?" sorusunu yöneltti. 

Cihaner şu ifadeleri kullandı:

"İdeolojik netleşmeyi ve programatik netleşmeyi koyarsanız CHP çok güçlü bir şekilde yoluna devam eder. İlk turda genel başkanın sığınmacılar konusunda yayınlamış olduğu video ayakları yere basan, toplumun kaygılarını da anlayan bir yaklaşımdı ama sonrada 'Hepsini göndereceğiz, nokta' denildi. Bu seçmenin de oy verecek olan seçmenin kafasını karıştıran ve doğal olmayan bir yaklaşımdı. CHP’nin dinamiklerinin bir denge aşamasında olduğunu ama elitler arasında bir pazarlık unsuru haline dönüştürülürse bölünmeye yol açabileceği kaygısını taşırım. Bunun da Türkiye demokrasisi için iyi olmayacağı kanaatindeyim."