Suriye’de Esad yönetimine karşı silahlanan ve Sünni olmayan halka yönelik katliamlarla bilinen cihatçı örgütler, referandum sonrasında AKP’yi “kutlama” yarışına girdi

Cihatçılardan kadim dostları AKP’ye kutlama: Tayyip Erdoğan kardeşimiz

HÜSEYİN ŞİMŞEK huseyinsimsek@birgun.net @simsekhuseyinn

Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifinin referandumla kabul edilmesinin ardından Suriye’de Esad yönetimine karşı silahlanan cihatçı gruplar, AKP’ye kutlama mesajları gönderdi.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile cihatçı yapılarla kol kola girerek Suriye topraklarında askeri operasyon yapan AKP’yi, “kadim dostları” yalnız bırakmadı. Bu operasyondaki en etkili birlikler arasında yer alan Sultan Murat Tümeni, referandum sonuçlarının Anadolu Ajansı’nda açıklanmasının ardından bir mesaj göndererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kutladı.


Katliamcı örgütten tebrik
AKP’ye bir kutlama mesajı da 2012 yılında önemli devlet adamlarını öldürerek ismini duyuran, El Kaide’nin Suriye’deki kolu Nusra Cephesi ile ittifaka giren ve 2013 yılında Alevi, Dürzi, Hıristiyan ve İsmaili halka karşı uyguladığı katliamlarla bilinen Cihatçı Ceyş’ul İslam örgütünden geldi.

Örgütün AKP’ye gönderdiği mesajda, “Ceyş’ul İslam olarak hür iradesini Anayasa değişikliği referandumunda kullanarak ‘bağımsızlık’ ve ‘güçlü Türkiye’ yolunda kararlı adımlar atan kardeş Türkiye halkının ve hükümetinin zaferini içtenlikle kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

cihatcilardan-kadim-dostlari-akp-ye-kutlama-tayyip-erdogan-kardesimiz-274830-1.

“Daha çok zafer” temennisi
Referandum sonucunun Suriye halkına da olumlu bir yansıması olacağını belirten örgüt, AKP hükümetinin daha çok “zafer” elde etmesi temennisinde bulundu. Kutlama mesajında, “Kardeş Türkiye hükümetine ve halkına hem siyasi hem ekonomik yönden daha çok zafer elde etmesini temenni eder, her zaman olduğu gibi mazlumlara yardım eli uzatmayı sürdürmesini bekleriz” denildi.

“Tayyip Erdoğan kardeşimizi”
AKP’ye bir destek de İdlib’de etkin bir şekilde varlığını sürdüren cihatçı gruplardan Ahrar u Şam’dan geldi. Örgütün Politika Ofisi Medya Direktörü Omran Muhammed, sosyal medyadan gönderdiği mesajda, “Referandum sonuçlarından sonra Türk kardeşlerimizi tebrik ederiz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kardeşimizi Türkiye ve İslam dünyasının yükselişi için çalışanlardan kılıp muvaffak olmasını temenni ediyoruz” dedi.

cihatcilardan-kadim-dostlari-akp-ye-kutlama-tayyip-erdogan-kardesimiz-274829-1.

İhvan’dan da destek geldi
Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) sözcüsü Talat Fehmi, “Türk halkını referandum sonuçlarından dolayı tebrik ediyoruz. Türk halkı dünyaya yeni bir demokrasi dersi vermiştir.” ifadelerini kullandı.