Cinayetin istihbaratı gelmemiş!

HABER MERKEZİ

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davanın 108’inci duruşmasında dönemin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Karaosmanoğlu ve Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Aycan Oktaylar tanık olarak dinlendi. İki tanık da Dink’e yönelik eylem yapılacağı yönünde istihbarat gelmediğini iddia etti.

Çağlayan’daki İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada konuşan eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Ünal Karaosmanoğlu, cinayetten önce Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’ndan kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı. Olay günü Kocaeli’nde bir programda olduğunu, öğrenince İstanbul’a gelerek valiliğe gittiğini belirten Karaosmanoğlu, “Kimliğini belirlemek için şüpheli şahsın fotoğrafının basınla paylaşılmasını ben söyledim” dedi.

Üst makamların kendilerinden bilgi talep ettiğini kaydeden Karaosmanoğlu, şunları söyledi: “Cinayet öncesinde kameralardan gördüğüm kadarıyla tanıdığım personelden kimse yok. Dink ile ilgili ben ve istihbarat Dink’in kim olduğunu, ne olduğunu öldürülmesinden sonra gazetelerden öğrendik.”

‘OLAYI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM’

Dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü olan tanık Aycan Oktaylar ise “Olayla ilgili kesinlikle herhangi bir istihbari bilgi gelmedi. Olayı televizyondan öğrendik” iddialarında bulundu.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN MÜDAHALE

Avukat Hakan Bakırcıoğlu sorularına devam ederken Mahkeme Başkanı Akın Gürlek sık sık araya girerek “Evet avukat bey, başka sorunuz var mı” şeklinde müdahalede bulundu.

Mahkeme, tanık beyanlarının ardından duruşmayı bugüne erteledi.