Yunan topraklarının hiçbir şekilde pazarlık konusu olmayacağını söyleyen Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye’yi ikili ilişkilerde tansiyonu düşürmeye ve işbirliğini artırmaya çağırdı

Çipras'tan Türkiye’ye işbirliği ve itidal çağrısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan Ankara’ya itidal ve işbirliği çağrısı geldi. Doğu Akdeniz’deki Yunan adası Kastelorizo’yu (Kızılhisar) ziyareti sırasında Yunan devlet televizyonu ERT’ye açıklamalarda bulunan Çipras, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde iyi komşuluk ilkeleri ve uluslararası hukuk ile bağdaşmayan "istikrarsız bir dönemden" geçildiğini söyledi.

Yunanistan topraklarının hiçbir şekilde pazarlık konusu olamayacağını vurgulayan Çipras, gerginlik yaratmak yerine iki ülkenin turizm ve ticarette işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini ifade ederek, "(Ankara’ya) işbirliği ve uzlaşma mesaj göndermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Çipras, ülkesinin karşılıklı saygı, işbirliği ve barış içinde yan yana yaşama arayışında olduğunu belirtti. "Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ancak kimseden de korkmuyor" diyen Çipras, "Yunanistan'ın ülke topraklarının her bir karışının egemenlik hakkını savunabilecek konumda olduğunu" söyledi.