Cizre'de bir kadını taciz eden polisi halk yakaladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanlarının yer aldığı Konak Mahallesi istikametinden Cizre Devlet Hastanesi'ne gitmekte olan şehir içi minibüsü Dörtyol mevkiinde aniden durdu. Duran aracın içerisinden ağlayarak çıkan iki kadını gören ilçe esnafı ve yurttaşlar, kadınların yanına giderek durumu öğrenmeye çalıştı.

DİHA'nın haberine göre, Kadınlardan birinin polis eşi olduğunu ve içerde arka koltukta oturan sivil giyimli bir kişi tarafından taciz edildiğini anlatması üzerine yurttaşlar, minibüsün içerisinde oturan şahsın kimlik bilgilerini istedi.
 
Tacizci polis Kayserili ve polis olduğunu belirtmesi üzerine yurttaşlar, tacizci polisi arabada rehin alarak, tacize maruz kalan kadından eşine haber vermesini istedi. Kadının eşini araması üzerine olay yerine çok sayıda akrep tipi zırhlı araç sevk edildi. Öfkeli kalabalık, polise saldırırken, grup çevredeki diğer yurttaşlar tarafından sakinleştirildi. Olay yerine gelen polislere teslim edilen tacizci polis, zırhlı araç ile Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 

'KAÇMAYA ÇALIŞTI İZİN VERMEDİK'
Tacizci polisin götürülmesi ardından yaşananlara müdahale eden yurttaşlar adına açıklama yapan Salih Aslan isimli yurttaş, şehir içi minibüsün dükkanını önünde durduğunu ve ağlayarak iki kadının araçtan indiğini gördüğünü belirterek, "Durumu merak edip birkaç arkadaşla kadına yanaşıp durumu sorduk. Kadın eşinin polis olduğunu ve minibüste oturan sivil bir şahıs tarafından taciz edildiğini anlattı. Bunun üzerine minibüse girip şahısa kim olduğunu sorduk. Bu kişi de Kayserili bir polis olduğunu söyledi. Minibüsten çıkmasına izin vermedik ve polis ekiplerini çağırdık. Araçtan çıkmak istedi izin vermedik. Polisler gelip tacizci polisi gözaltına aldı" dedi.