Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün Hizbullah’a yakın Hüda-Par ile YDG-H arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda  üç kişi yaşamını yitirdi. DBP olayların devlet provokasyonu olduğunu belirtti

Cizre'de çatışma: Üç ölü!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi YDG-H ile Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür-Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Dün sabaha karşı başlayan ve gün içinde de devam eden çatışmalarda üç kişi yaşamını yitirdi.

SALDIRI İDDİASI
İddiaya göre dün sabaha karşı 02.00 sularında Hüda-Par üyesi oldukları belirtilen 2 kişi, Nur Mahallesi’nde YDG-H tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalışırken fark edildi. Kimlikleri sorulan şahısların, çadırdakilerin üzerine ateş açarak kaçmaya çalıştığı öne sürüldü. Bunun üzerine çadırdakilerin karşılık vermesiyle taraflar arasında başladığı iddia edilen çatışmalar dün de devam etti.

Çatışmalarda YDG-H’li 19 yaşındaki Yazin Özer ile oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz yaşamını yitirdi. Yaralanan çok sayıda kişiden durumları ağır olan Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

'DEVLET PROVOKASYONU'
Yaşanan olaylar üzerine Diyarbakır’da bazı HDP’li milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, olayların çözüm sürecini provoke etmeye yönelik olduğunu söyledi.

ANF’ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise çatışmalarda devlet provokasyonu izlenimi edindikleri bilgisini verdi.

Yandaş medyanın yaşanan olayları haberleştirme biçimi de dikkat çekti. Yeni Şafak ve Star haberleri “PKK dindarların evlerini yakıyor” şeklinde duyurdu.