Başbaka Erdoğan önceki akşam katıldığı bir televizyon prgramındaki 'çok afedersiniz bana Ermeni dediler' sözlerinin ardından dün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ayrımcılığın biteceğini iddia etti

Çok affedersiniz faşist

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Aydın'daki mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hedef alan Erdoğan, ihsanoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Önceki akşam bir televizyon kanalındaki "Benim için neler söylediler. Çıktılar bir tanesi aynı zihniyet. 'Gürcüdür' diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu. Ben dedemden, babamdan öğrendiğim Türküm" sözlerini unutan Erdoğan cumhurbaşkanlığı döneminde ayrımcılığın ve kutuplaştırıcı dilin kullanılmayacağını iddia etti.

YSK'Yİ DE ELEŞTİRDİ


Yüksek Seçim Kurulu'nun reklam filmi yayınını durdurma gerekçesi olarak reklamda kullanılan ezan sesi, dua ve seccadenin seçimlerin temel hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58 ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. maddesindeki hükümlere aykırı olduğuna hükmedilmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "MHP filimdeki ezan sesinden, seccadeden, duadan rahatsız olmuş. O hanım kardeşimizin namaz kılışından rahatsız oluyor. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat ederek bunu yapamazsınız diyor. YSK da 6'ya 4 oy çokluğu ile onların isteği istikametinde karar veriyor. Reklam filmimiz yasaklanmış. YSK'nın önündeler oradan ayrılmıyorlar zaten. Adaylığımızı iptal ettirme ile başladılar. O güzel reklam filmi inşallah yeni haliyle de ekranlarda olmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Cumhurun, cumhurbaşkanı ile kucaklaşmasını engelleyemeyecekler" diye konuştu. Mitinge katılanalar bu sözler üzerine "Allahu Ekber" diye bağırdılar.

ADNAN MENDERES ÇIKIŞI


Başbakan Erdoğan, "Adnan Menderes Aydın'dan yola çıktı ve milletin sevgilisi oldu. Menderes açık kazandı. Yani Şemsettin Günaltay'ın profluğu, 3 dil bilmesi dindar olması Menderes'in karşısında tutmadı. Halka yalan söylemeyecek dürüst olacaksınız" dedi.

KENDİ SÖZLERİNİ UNUTTU


Erdoğan konuşmasının devamında ise şunları söyledi: Gerilim üreten muhalefet değişecek. Gündemlerimiz çok farklı. Biz hızlı tren diyoruz, halka hizmet diyoruz. Ekmel'in elinde bir vizyon bir proje var mı? Yok. Biz 12 yıl boyunca bu ülkenin her köşesine aş ve iş götürmeye çalıştık. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Aydın Menderes'in hayalini biz gerçekleştirdik.

 

***

 

Erdoğan'ın psikolojisi cumhurbaşkanlığına uygun değil'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan’ın hastalıklı bir ruh haline sahip olduğunu öne sürerek, “Recep Tayyip Erdoğan zihniyeti ruh sağlığı açısından bu tür bir görev için uygun değildir” dedi. Erdoğan’daki bulguların Prof. Dr. James Toole’un tarif ettiği “Mad Leader Disease” yani, “Deli Lider Hastalığı”nı düşündürdüğünü ifade eden Çıray, ‘’Biliyorsunuz, ABD’de bir Başkan Yardımcısı adayı sırf geçmişinde depresyon hikâyesi olduğu için adaylığını geri almak zorunda kaldı. Osmanlı döneminde de bir padişah için (V. Murat) benzer uygulama olmuştur. V. Murat, ruh sağlığı bozuk olduğu için üç ay ancak oturabildiği Osmanlı tahtından doktor raporu ile indirilmişti ‘’ dedi.

MEZHEP EKSENLİK MİSYON

Erdoğan’ın zihnindeki cumhurbaşkanlığının ‘mezhep eksenli’ bir misyona dek geldiğini kaydeden Çıray, şunları söyledi: ‘’Onun en karanlık mahareti milletimizi ancak münafık bir ruhun yapacağı şekilde ayrıştırmasıdır. Erdoğan insanlarımızı ayrıştırmakla yetinmemiş, ayrıştırdığı unsurların arasına yine sadece kötü bir ruhun nişanesi olacak sinsilikle nifak tohumları ekmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi tutumunu belirleyen zorba ruh halinin nedenini açıkça konuşmalıyız. Çünkü halkını seven ve sağlıklı düşünen bir lider; çiftçilere küfretmez… Berkin’in annesini yuhalatmaz… Bir taziye evi olan Soma’da genç bir kardeşimizi tokatlamaz ve Somalılara “İsrail dölleri” diye bağırmaz… Bir iç savaşı başlatabilecek olan, “Kabataş Vapur İskelesi’nde 1 Haziran günü yanında altı aylık çocuğu ile birlikte eşini bekleyen örtülü bir hanıma yüzün üzerinde kadın ve erkeğin saldırdığı” yalanını söylemez.”