Yurtiçi ve yurtdışından çok onlarca tarihçiyi bir araya getiren Birinci uluslararası EMOS (Early Modern Ottoman Studies/Erken Modern Osmanlı Çalışmaları) konferansı dün başladı.

Çok sayıda tarihçiyi bir araya getiren konferans başladı

HABER MERKEZİ

Birinci uluslararası EMOS (Early Modern Ottoman Studies/Erken Modern Osmanlı Çalışmaları) konferansı dün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Kısa bir süre önce kurulan Tarihçiler Derneği tarafından organize edilen konferans yurtiçi ve yurtdışından onlarca tarihçiyi bir araya getirdi. 

Alanında yetkin birçok araştırmacının çalışmalarını sunduğu paneller, duayen tarihçi Cemal Kafadar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Siyasal, ekonomik, diplomatik sosyo-kültürel ve askeri tarih tartışmalarının yani sıra vakıflar, Osmanlı yönetici sınıfı, el yazmaları, gayri-müslim tebaa ve duygu tarihi de ele alınan başlıca temalar arasında. 

Konu sınırlaması olmaksızın erken modern Osmanlı tarihine yönelik ilk konferans olmasıyla beraber etkinlik ayrıca içeriği ve yoğun katılımcı sayısıyla da dikkat çekiyor. ODTÜ ve Hacettepe'de 3 gün boyunca sürecek olan EMOS konferansı, iki yılda bir Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleşmeye devam edecek. 

Konferans 15 Temmuz’da sona erecek.