Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Canan Coşkun’un hakim ve savcılara indirimli satılan lüks konutlarla ilgili habere açılan davanın duruşması görüldü.

Cumhuriyet Muhabiri Canan Coşkun’un davası görüldü

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun’un hakim ve savcılara indirimli satılan lüks konutları haberleştirdiği gerekçesiyle açılan davanın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada mahkeme Coşkun’un ispat hakkını kullanması talebi ile ilgili Müşteki Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı’nın duruşmaya çağrılmasına karar verdi.

Duruşmaya Gazeteci Canan Coşkun ve avukatları ile Emlak Konut GYO’nun ve Kapıcı’nın avukatı katıldı. Coşkun’a destek olmak amacıyla TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Gazeteci Ahmet Şık ve İsmail Saymaz ile Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünden Erol Önderoğlu da duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan Coşkun’un Avukatı Bülent Utku, ispat hakkını kullanabilmek için Kapıcı’nın avukatının bir önceki celse süre istediğini söyledi. Kapıcı’nın Avukatı Samet Diren ise, müvekkilinin bu konuda onayı olduğunu ancak duruşmaya gelmesinin yargılamayı uzatacağını savundu. Mahkeme de Kapıcı’nın duruşmaya çağrılmasına hükmederek, duruşmayı 22 Eylül’e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Coşkun’un 19 Şubat tarihli yargı mensuplarına indirimli emlak satışıyla ilgili yaptığı haber hakkında dava açılmış, iddianamede İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ve Savcı Orhan Yiğit, ilki 15 Kasım 2015’te İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada müşteki olarak, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve İsmail Uçar, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise yayından mağdur olarak yer almıştı.

Coşkun’un “Kamu görevlisine hakaret” suçu işlediği iddia edilen iddianamede, gazeteci için Ceza Kanunu’nun (TCK) 125/1, 2, 3 (a), 4 maddesi ve 53. maddesinin 10 kez uygulanması talep edilmiş, Coşkun’un 23 yıl 4 ay hapsi istenmişti. (Evrensel)