‘Damat’ın özel SİHA jesti Moskova’yı kızdıracak
Bayraktar kardeşler Litvanyalı Bakan Anusauskas ile poz verdi. (AA)

Dış Haberler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yönetimindeki Baykar Şirketi, Ukrayna’ya gönderilmek üzere Litvanya’ya ücretsiz TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) teslim etti. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Twitter’da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bayraktar TB2'yi ücretsiz şekilde verme kararı aldığını ifade etti.

VOA News’teki habere göre Anusauskas, “Türkiye, Litvanya’nın satın almak için para topladığı Bayraktar'ı ücretsiz vermeye karar verdi! Bu harika! Toplanan parayla Bayraktar için mühimmat alacağız ve kalan paranın tamamı da Ukrayna'ya destek olarak gidecek. Teşekkürler Türkiye!” açıklamasında bulundu.

Litvanya’da Rusya’ya karşı kullanılmak üzere Ukrayna’ya SİHA almak için başlatılan kampanyada üç gün içerisinde 5 milyon Euro toplandığı açıklanmıştı.

Baykar da Selçuk Bayraktar ve abisi Haluk Bayraktar’ın Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas ile fotoğraflarını paylaşarak, TB2 SİHA’nın hediye edilme kararını duyurdu. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, Litvanya Savunma Bakanı'nın tweetini alıntılayarak, "Gerçek Dostluk" mesajını paylaştı.

Baykar’ın Erdoğan’ın himayesinde Ukrayna ve Baltık ülkelerine SİHA satması Rusya’nın tepkisini çekiyor. Rusya SİHA satışından oldukça rahatsız. Moskova yönetimi bu rahatsızlığını Ankara’ya daha önce defalarca iletmişti.