Davullar makineli tüfek gibi

ÖYKÜ ÖZFIRAT

2005’te İzmir’de kurulan ve heavy metal müzik yapan Dawnfall grubu geçen zaman içerisinde progressive metal besteleriyle İzmir’in metal müzik sahnesinin sevilen ismi. Yıllar içerisinde biriktirdiği besteleri yavaşça gün ışığına çıkaran Dawnfall, yakın zamanda ‘Phoenix From the Ashes’ adlı şarkıyı kaydedip, bu şarkıya bir de klip hazırlıyor. Edge Elekler ve Orçun Öçgüder’in grubun kuruluşundan bu yana sürdürdüğü birlikteliklerine Taylan Tokmakoğlu, Mert Kuldemir ve Burak Dünal eşlik ediyor. Grupla yaptıkları işleri konuştuk.

2005 yılından bu yana müziğinizde olan değişiklikleri nasıl özetlersiniz?
2005 yılında ilk kurulduğumuzda heavy metal köklerine oldukça bağlı bir çizgide beste çalışmalarını yapıyorduk. Günümüze geldiğimizde biraz daha oturaklı şarkılar yapıyoruz. Eskiden çığlıkların ön planda olduğu bir vokal mantalitesi hâkimken şimdi sakin, sadece gerekli yerlerde yükselişte olan bir çizgi var.

Yeni single çalışması nasıl gidiyor?
Yeni single çalışmamız ’Phoenix From the Ashes’. Bu şarkıyı 10 sene önce yazmıştık ve birkaç sefer ham halini de sahnede paylaştık dinleyicilerle. Şu an son haline geldi, daha oturaklı ve yapmayı hedeflediğimiz metale yaraşır davul ve gitar düzenlemeleri oldu. Klip ile beraber tüm müzik platformlarında Eylül ayında herkes ile paylaşmayı düşünüyoruz.

Heavy Metal adına Türkiye nasıl bir noktada? Dinleyicinin ilgisi nasıl?
Hem olumlu hem olumsuz düşüncelerimiz var bu konuda. 2000’li yıllarda yapılan kalabalık metal festival ve konser organizasyonları da maalesef azaldı. Olumlu kısmı ise çok başarılı eski grupların tekrar bir araya gelip müzik yapmaya başlaması. Metal müzik için ilginin azalacağını düşünmek bize biraz zor geliyor. Nedeni ise bu müziğin bir yaşam biçimi, kültür olarak insanlara işlemiş olması.