Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık  2 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından AKP ve CHP'den açıklama yapıldı.

Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından ilk açıklamalar

Görüşmeye Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı katıldı.

Kılıçdaroğlu'na ise CHP genel başkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmeye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, girişte basın mensuplarına poz verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik görüşmenin "çok iyi" geçtiğini söyledi.

Haluk Koç'tan açıklama

CHP Sözcüsü Haluk Koç zirvenin ardından açıklama yaptı. Koç, "En önemlisi herkes her zaman şikayet ediyor. Sayın başbakan da iktidar partisi de genel başkanımız da Türkiye artık 12 Eylül ayıbından kurtulmak zorunda. Birinci sınıf demokrasiye ulaşmak adına 12 Eylül engellemelerinin artık kalkması gerekiyor. Yasal çerçevede yapılaması gereken bir çalışma. Bu konuda bir anlayış birliğine varıldı" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu, torba yasa uygulamalarından şikayetlerini ifade etti"

Koç, "Sayın Kılıçdaroğlu, torba yasa uygulamalarından şikayetlerini ifade etti" dedi.

"Başkanlık sistemi konusunda pozisyonumuzu koruyoruz"

Koç, "Başkanlık sistemi konusunda pozisyonumuzu koruyoruz. herhalde onlar da kendi pozisyonlarını koruyorlar. Net bir açıklama yok" dedi.

Tutuklu gazeteciler

Koç, Kılıçdaroğlu'nun tutuklu gazetecilerle ilgili rahatsızlığını da Başbakan'a ilettiğini, Başbakan'ın da tutuklu yargılamanın kabul edilemeyeceğini söylediğini belirtti.

Ömer Çelik'in açıklaması

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada AKP Sözcüsü Ömer Çelik "darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var" dedi.

CHP'nin AB reformları konusunda gereken desteği vereceğini söyleyen Çelik, Meclis iç tüzüğünün değiştirilmesi konusunda ortak iradenin ortaya çıktığını belirtti. Çelik "Yeni anayasa konusunda son derece verimli bir görüşme oldu" dedi.

Ömer Çelik Başbakan'nın görüşmede Başkanlık sistemini de gündeme getirdiğini söyledi.