İktidarın, deprem gündemli eleştiri ve tepkilere yönelik müdahalesi sürüyor. Hatay’da dayanışma gösteren kurumların bulunduğu Sevgi Parkı’nın boşaltılmak istenmesine karşı İstanbul’da Halkın dayanışması engellenemez" diyerek eylem yapmak isteyen Halkevleri üyeleri, polis müdahalesiyle gözaltına alındı.

‘Dayanışma engellenemez’ diyen Halkevleri üyelerine gözaltı!
Fotoğraf: Asena Tunca/BirGün

Asena TUNCA

Hatay Defne’deki dayanışma noktalarının zorla tahliye edilmek istenmesine karşı Halkevleri’nin Taksim’deki İstanbul Halkevi önünde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti, 8 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgeye yönelik arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde geç kalan iktidar, şimdi de dayanışma için çalışma yapan kurumları hedef alıyor.

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Sevgi Parkı’ndaki dayanışma faaliyeti engellenmek istenen ve parkı tahliye etmeleri talep edilen Halkevleri, söz konusu uygulamayı protesto etmek için İstanbul Halkevi önünde eylem gerçekleştirmek istedi. Düzenlenmek istenen "Dayanışmaya engel olunamaz" eyleme polis sert müdahale etti.

Fotoğraf: Asena Tunca/BirGünFotoğraf: Asena Tunca/BirGün

Kurumun bulunduğu sokağı eylem öncesinde adeta abluka altına polis, bina önünde toplanan Halkevleri üyelerinin pankart açmasına dahi izin vermeden müdahalede bulundu. Aralarında GYK ve MYK üyeleri ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Çelik'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Polis, müdahaleyi görüntülemek isteyen basın emekçilerine de fiziki müdahalede bulundu. Polis, basın emekçilerini İstanbul Halkevi’nin bulunduğu Orhan Adli Apaydın Sokak'tan uzaklaştırırken "Yalan ve taraflı haber yapıyorsunuz" iddiasında bulundu.