Demokratik Bölgeler Partisi’nin olağanüstü kongresinde, Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır yeniden eş genel başkanlığa seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi
DBP'de olağanüstü kongre: Başkanlar değişmedi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 5’inci Olağanüstü Kongresi'ni Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde yaptı.

DBP delegasyonun yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi kongreye katıldı.

Kongrede konuşan DBP Eş Genel Başkan vekili Zekiye İlbasan, önümüzdeki süreçte “3’üncü yol siyasetinin inşa edilmesinin zorunlu olduğunu” ifade etti. Eş Genel Başkan vekili Faruk Tatlı ise “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm Ortadoğu halklarına yansıdığını ve Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünün sağlanması gerektiğini” söyledi.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, hiçbir dönemde umutsuz olmayacaklarını dile getirdi.

Sinemillioğlu, “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki nereden tutsak elimizde kalan bir yerdeyiz. Haksızlıklar, adaletsizlikler bitmiyor. Buna karşın bütün umudumuzla ve yüreğimizle mücadelemize ve yolumuza devam ediyoruz. Bütün sonuçlara rağmen zoru başaracağız ve bu topraklara barışı getireceğiz. Bu ülkede Kürt sorunu çözülmeden asla demokrasi ve barış gelmez” ifadelerini kullandı.

AYDENİZ VE KESKİN YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından bazı delegelerin önerisiyle Karar Komisyonu kuruldu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından öneriler alındı.

Delegelerden bazıları, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) dün istifa eden Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır'ın yeniden eş genel başkanlığı seçilmesini önerdi.

Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Aydeniz ve Keskin yeniden eş genel başkan seçildi.