Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin davada sanık Mehmet Kaplan’ın tahliye edilmesine tepki yağdı. Delen ailesinin avukatı Akan, “Ben böyle bir tahliye görmedim” dedi.

Delen ailesinin avukatı Akan: Ben böyle bir tahliye görmedim!

Dilan Esen

Antep’te 17 yaşındaki Duygu Delen’in geçen yıl balkondan düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yargılanan Mehmet Kaplan’ın tahliye edilmesine tepki giderek büyüyor. Gaziantep 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün yapılan duruşmada, ev hapsine alınması şartıyla sanığın tahliyesine karar verdi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ise tahliye kararına itiraz etti.

Delen ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan’a göre mahkeme, dosyaya giren üç bilirkişi raporu arasındaki çelişkileri yok sayarak karar verdi. Dava dosyasına giren üçüncü ve son bilirkişi raporunda, Delen’in vücudundaki izlerin düşmeye bağlı olduğu ve düşerken bilincinin açık olduğu iddia edilmişti. Av. Akan, mahkeme heyetinin işte bu raporu dikkate aldığını ve bu rapor ile önceki iki rapor arasındaki çelişkiyi görmezden geldiğini kaydetti.

Akan, “Mahkemeye talebimiz üzerine gönderilen Prof. Dr. Hakan Kar’ın uzman görüşü var. Adli tıp raporu var, bir de sanık müdafilerinin özel hazırlatmış olduğu rapor var. Bu raporların tamamı birbiriyle çelişkili” dedi.

Üçüncü raporu eleştiren Av. Akan, “Sanık müdafileri tarafından getirilen bilirkişiler, dünyada olmayan verilerle bilimselmiş gibi görünen tespitler ortaya koydu. Dünya literatüründe olmayan şeyler söylüyorlar. Biz darp olduğunu ifade ediyoruz; ama onlar, vücuttaki izlerin düşmeye bağlı olduğunu öne sürüyor. Prof. Dr. Hakan Kar ise tam tersini söylüyor. Bir çelişki oluştu. Biz bu çelişkilerin giderilmesini istedik” diye konuştu.

BİR ÖRNEĞİ DAHİ YOK

Çelişkinin giderilmesi talebinin kabul edildiğine ancak buna rağmen tahliye kararı verildiğine dikkat çeken Av. Ömer Faruk Akan, kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Akan, “Türkiye’de bu şekilde yargılanıp tahliye kararı verilen 2 örnek göstersinler, itiraz etmeyeceğim. Sanık, ağırlaştırılmış müebbetle, birden fazla suçlamayla yargılanıyor. Ben böyle bir tahliye görmedim” ifadelerini kullandı.