Demirtaş hükümete sert çıktı: AKP’nin eşkıyaları 12 yaşındaki çocuğu katletti

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş son bir aydır Cizre’de yaşanan olaylarla ilgili hükümeti ağır bir dille eleştirerek, grup toplantısında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ı katleden gaz fişeğini gösterdi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Cizre’deki eşkıya grubunu uzaklaştıracağız” sözlerine değinen Demirtaş, “Bu söze katılıyorum. AKP olarak sizin bizzat örgütlediğiniz eşkıyalardan Cizre halkı elbette kurtulacak. Cizre normale dönecek,” dedi.

Demirtaş, devletin Cizre’de sürdürdüğü baskıyı da sert tepki göstererek, Nihat Kazanhan’ın öldürülmesine sebebiyet veren gaz fişeğine değinerek “Bakın sizin eşkıyalarınızdan birinin attığı ve 12 yaşında bir çocuğu öldüren fişeklerden biri. Bunlardan binlerce atılıyor,” diye konuştu.

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Bu, 12 yaşındaki bir çocuğun ensesinden girip alnına kadar gelerek beynini parçalayarak katletmiştir. Biz işin normale dönmesi için çabalıyoruz. Katkı sağlamak istiyorsanız el ele sizin eşkıyalardan temizleyelim Cizre’yi. Sadece Cizre’yi mi? Tüm Türkiye’yi inşallah AKP eşkıyalarından temizleyeceğiz.”

İŞSİZ ORDUSUYLA KORKUTUYORLAR
Yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi için TBMM genel kurulunda yapılacak oylamaya da değinen Demirtaş, AKP’nin “parmak sayısına güvenerek” yolsuzluğu örtmesi halinde bile Türkiye’de kimsenin buna inanmayacağını söyledi.

Demirtaş, “Buradan ‘hayır’ kararı çıkarsa topluma ahlaki çürümeyi dayatmış olacaklar. Hırsızlığa karşı olanlar bugün parlamentoya dikkatle baksın. ‘Evet’ diyenler sizin alın terinizin arkasında olanlardır. Biz bakanlar çaldı çırptı demiyoruz. Mahkemeye gitsinler yargılansınlar diyoruz. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

Metal-iş sendikasının grevine de değinen Demirtaş, diğer işçiler ve memurlara destek çağrısında bulundu. Demirtaş “Eğer metal-İş sendikasının 21 bin işçisi hakları elinden alındığı için greve giderse geri kalan tüm işçiler ve memurlar onları desteklemeli. Onlar işten atılırsa kimse onların yerine iş başvurusunda bulunmamalı ki sorunu kökünden çözelim” dedi.