Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Hatay'da sağanak etkili oluyor. Hatay'da çadır kentlerin etrafında su birikintileri oluştu. Kahramanmaraş'ta yurttaşların sokaklarda yürürken zorluk çektikleri görülürken Şanlıurfa da ise 15 Mart'ta su baskınına uğrayan Abide Köprülü Kavşağı ile alt geçidinde ekipler tarafından önlem alındı.

Deprem bölgesinde sağanak etkili oluyor

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesindeki bazı kentlerde etkili olan yağışlar devam ediyor.

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. 15 Mart'ta su baskınına uğrayan Abide Köprülü Kavşağı ile alt geçidinde önlem alan polis ve itfaiye ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Yağışın gece boyunca aralıklarla sürmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş genelinde görülen gök gürültülü sağanağın ardından Alpaslan Türkeş, Dr. Sait bulvarlarıyla Kayseri Yolu üzerinde su birikintileri oluştu. Yurttaşların sokaklarda yürürken zorluk çektikleri görülürken, araçlar da trafikte güçlükle ilerledi.

Fotoğraf: AA / KahramanmaraşFotoğraf: AA / Kahramanmaraş

HATAY

Depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay, akşam saatlerinde sağanak yağışa teslim oldu. Hafta başından beri kapalı ve yer yer yağışın etkili olduğu kentte, yağış öğleden sonra etkisini arttırmaya başladı.

Binlerce insanın yaşadığı çadır kentlerin etrafında su birikintileri meydana geldi. Çadırların önüne yerleştiren kanallardan yoğun şekilde su aktığı görüldü. Reyhanlı ilçesinin bazı köylerine misket büyüklüğünde dolu yağışı gerçekleşti. Hatay'da sağanak yağışın aralıklarla salı gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Fotoğraf: İHA / HatayFotoğraf: İHA / Hatay

Öte yandan Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi'nde kanalizasyonların taşması ve yağmur sularının etkili olduğu bölgede, bazı evlerin alt katlarında oturan yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Bölgedeki Özdemir Apartmanı'nın alt katında bulunan depoda su seviyesi yarıya kadar yükselirken, bitişiğindeki apartmanın alt katındaki dairede eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Fotoğraf: AA / AnkaraFotoğraf: AA / Ankara

(İHA-AA)