Depremde en büyük yıkımı yaşayan illerden olan Hatay’daki çocuklar için bisiklet kampanyası başlatıldı. Yeni veya kullanılmayan bisikletler Özgürlüğe Pedal ve Dayanışma Gönüllüleri aracılığıyla çocuklara ulaştırılacak.

Depremzede çocuklar için  bisiklet dayanışması başladı

Oktay EVSEN

Özgürlüğe Pedal Bisiklet Topluluğu ve Dayanışma Gönülleri, Hatay’daki çocuklar için bisiklet kampanyası başlattı. Kampanyada Hatay’ın İskenderun ve Defne ilçelerine bisiklet alanlarının kurulması planlanıyor. Yeni ya da kullanılmayan bisikletler Dayanışma Gönüllüleri aracılığıyla çocuklara ulaştırılacak.

Dayanışma Gönüllüleri’nden Halil Ertunç, depremin dördüncü gününden itibaren Hatay’da dayanışma faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi. Yaklaşık 4 aydır çocuklara yönelik de birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini kaydeden Ertunç, bu etkinlikleri “Çocuklara yönelik çeşitli faaliyetler örgütledik örgütlemeye de devam edeceğiz. Mahallelerde çocukların yaşadığı travmaları atlatmaları için bir araya geldik. Psikolog eşliğinde oyunlarla etkinlikler düzenledik. Bunun yanında berberler geldi, saçlarını kestiler, çeşitli oyun alanları kurduk. 120 öğrencilik konteyner eğitim alanı oluşturduk. Okulların tatil olmasıyla, karne günü şenliği düzenledik. Bu tarz etkinlerimiz devam ediyor” diyerek anlattı.

Bisiklet kampanyasının yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ertunç, kampanyanın 15 Temmuz’a kadar devam edeceğini vurguladı. Çocuklar için bisiklet alanı hazırlıklarının yapıldığını anlatan Ertunç,  “Bisiklet kampanyasını Özgürlüğe Pedal ile birlikte yürütüyoruz. 15 Temmuz’a kadar devam edecek. Gelen bisikletler Hatay’daki Dayanışma Gönüllüleri yaşam alanlarına teslim edilecek. Kampanya ile ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bağışçılar hiç kullanmadıkları bisikletleri göndermek için arıyorlar. Katılım şu an iyi gidiyor” dedi.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK"

“Kampanyanın bitimini bir etkinlikle çocuklarla paylaşacağız” diyen Ertunç, bisiklet kampanyasına destek olmak isteyenlerin Dayanışma Gönüllüleriyle irtibata geçilebileceğini belirtti.

Özgürlüğe Pedal Bisiklet Topluluğu’ndan Birkan Sarıfakıoğlu da kampanya fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Sarıfakıoğlu, “Deprem bölgesi çok büyük yıkım yaşadı en büyük etkisi de çocuklar üzerinde görülüyor. Şu an yaz tatiline girdiler ve bölgede hala bin bir sıkıntı var. Biz bir nebze olsun umutsuz yansımaları azaltmak için bu kampanyayı örgütlemek istedik. Hatay yeniden kurulacaksa biz de durduğumuz yerden bisikletinde yer aldığı katkıda bulunmak istedik. Bizden kopuk giden bir şeyleri ulaştırmak istedik. Amacımız aynı zamanda farkındalığı da artırmak, bisikletli ulaşımı özendirmek ve de çocukları mutlu etmek” ifadelerini kullandı.

“Katkı sunmak isteyenler ellerindeki ve ya yeni bisikletleri irtibat noktalarına gönderecekler orada Dayanışma Gönüllüleri oradaki bisiklet alanını ve bisikletleri organize edecekler” diyen Sarıfakıoğlu, kampanya için çağrıda bulundu.