Şehirlerin kalabalık cadde ve sokaklarında dolaşan hafriyat kamyonları trafikte tehlike saçıyor. Denetimsizliğe dikkat çeken Mühendis Lök, “Araç, fren muayenesi yetersiz. 90 ile giden yok. Hız sınırı kontrol edilmiyor” dedi.

Dev kamyonlara dur diyen yok
Fotoğraf: AA

İlayda KAYA

İnşaatların gün geçtikçe çoğaldığı kentlerin yeni çilesi haline gelen hafriyat kamyonları, can almaya devam ediyor. Uzmanlar ise trafikte tehlike saçan kamyonların hız sınırlarının kontrol edilmesi yönünde çağrı yapıyor.

HIZ DENETLENMELİ

BirGün’e konuşan Fren ve Trafik Güvenliği Uzmanı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Motorlu Araçlar Komisyonu Üyesi, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkan Yardımcısı, Makina Yüksek Mühendisi Alpay Lök, hafriyat kamyonlarının yarattığı kazaların sebebinin denetimsizlik olduğunu söyledi. Lök, kaza nedenlerini şöyle anlattı: “Kamyonlarda 90 kilometreye ayarlı bir hız sınırlayıcı var. Otoyollarda bu kadar fazla kazanın olmasının sebebi 90 kilometreye hız sınırına uyulmaması ve bu sınırlayıcının iptal edilmiş olması. Hız sınırları devre dışı olunca kazalar meydana geliyor.

Sollamalar oluyor ve şeritler tıkanıyor. Sürüşlerin üstüne çıkılıyor ve Bu araçlar 130-140’lara çıkıyor.” Hızın denetlenmediğini söyleyen Lök, “90’la gitmesi gereken bir araç, 110 ile giderse kinetik enerjisi yüzde 49 artıyor. Bu da aracın fren mesafesini, hem de çarpışma sırasında tahrip gücünü artırıyor. Kilometre göstergelerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Hızın denetlenmemesi müthiş bir hata. Şerit takibiyle ilgili de sıkıntılar var. Medeni ülkelerde böyle bir medeniyetsizlik yok” dedi.

Araçların teknik donanımlarının incelenmesi gerektiğini de kaydeden Alpay Lök, “Ağır taşıtların araç, fren muayenesi yetersiz yapılıyor. Avrupa’da araç muayenesinin bir standartı var ama bizdeki araç muayenesi buna uygun değil. Diğer ülkelerde bu araçlara ilave muayeneler koyuyorlar ama bizim ülkemizde bu da yok. Muayeneler Avrupa seviyesine getirilmesi gerekiyor. Hız sınırlayıcılarının iptal edilip edilmediği kontrol edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

ÖNLEMLER ALINMALI

Hafriyat kamyonlarından kaynaklı kazaları önlemek üzere alınması gereken önlemleri de sıralayan Lök şu ifadeleri kullandı:

•Kent içine bu donanımla girmemeleri gerekiyor. Kent içinde dolaşacak olan hafriyat kamyonları özel bir dizayna sahip olmalı

•Kent içine giren hafriyat kamyonlarıyla ilgili bir mevzuat düzenlemesi yapılmalı

•Araç muayeneleri yapılmalı.

•Hız sınırları kontrol edilmeli

•Şoförlerin çalışma şartları düzenlenmeli.

***

Evrensel yazarı ağır yaralandı

Evrensel Gazetesi yazarı Özcan Yaman, Hatay Antakya’da moloz taşıyan hafriyat kamyonundan 2 metre dışarı sarkan demirin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerde kanama bulunan Yaman Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan olaya tanık olan Yazar Adil Okay, olayı şu ifadelerle anlattı: "Dün (önceki gün) Özcan Yaman, ben ve Antakya Sanat Derneği’nden arkadaşımız Elif Yeşil yürüyorduk. Biz kaldırımda yürürken, moloz taşıyan bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu Yaman, havada takla atıp düştü. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerde kanama vardı. Şu anda Dörtyol Devlet Hastanesi’nde kontrol altında." Okay aynı zamanda şikâyette bulunmak için karakola gittiklerini de belirtti.