ODTÜ ÖTK’den TMMOB’a, ÖDP ve SOL Parti’ye kadar birçok süreçte Türkiye devrimci mücadelesinin emektarlarından olan, TAKSAV ve BirGün'ün kuruluş sürecinde yer alan Nevzat Uğurel, ölümünün ikinci yılında kabri başında anıldı.

Devrimci mücadelenin emektarlarından Nevzat Uğurel, ölümünün ikinci yılında anıldı

BirGün/ANKARA

ÖDP ve SOL Parti'nin kuruluş sürecinde yer alan, eski Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yöneticisi, BirGün Gazetesi’nin kuruluş sürecinde büyük emekleri bulunan, TAKSAV Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Uğurel, ölümünün ikinci yılında Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Nevzat Uğurel’i anma törenine, ailesi, dostları, SOL Parti yöneticileri ve üyeleri, ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Törende, Uğurel’in ailesi ve dostları ile SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Nevzat Uğurel’in örgütlülüğe, dayanışma, dostluk ve sosyalizme olan inancı dile getirildi.

Kamucu mühendislik anlayışının mimarlarından olan şehir plancısı Nevzat Uğurel’in, planlı kentleşmeyi önceleyen anlayışının haklılığının depremle ülkenin sarsıldığı günlerde bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yapıldı.

devrimci-mucadelenin-emektarlarindan-nevzat-ugurel-unutulmadi-1135754-1.

NEVZAT UĞUREL KİMDİR?

1956 Bitlis Doğumlu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1980 Yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. 1980 yılından beri serbest şehir plancısı olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında Mimarlık Fakültesi Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve ÖTK Temsilciliği; mezuniyetten sonra TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, 2. Başkanı ve Başkanı olarak çalıştı. TMMOB Yönetim Kurulu üyeliği, Yürütme Kurulu Üyeliği ve Yüksek Onur Kurulu üyelikleri yaptı. Ayrıca Çankaya Yardımlaşma Derneği Başkanlığı ve ODTÜ Mezunları Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. BirGün’ün kuruluş sürecinde yer aldı ve gazetemizin her zaman dostu, destekçisi oldu. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) ve ÖDP’nin kuruluş süreçlerinde de yer alan Uğurel, son olarak SOL Parti Ankara Yönetim Meclisi üyeliği ve TAKSAV Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyordu.