AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, tepki çeken “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) berat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum” ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı. Sözlerini çarpıtıldığını öne süren Yılmaz, “Benim cümlemde ‘cennet beratı alır’ şeklinde bir ifade kesinlikle yoktur. Kimin cennete gideceğini Allah bilir” dedi. Yılmaz, partisinin Sivas […]

Din ticaretine ‘açıklama’

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, tepki çeken “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) berat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum” ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı. Sözlerini çarpıtıldığını öne süren Yılmaz, “Benim cümlemde ‘cennet beratı alır’ şeklinde bir ifade kesinlikle yoktur. Kimin cennete gideceğini Allah bilir” dedi.

Yılmaz, partisinin Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda yerel seçimlerle ilgili yaptığı konuşmasının çarpıtıldığını öne sürdü. Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Benim cümlemde ‘cennet beratı alır’ şeklinde bir ifade kesinlikle yoktur. Kimin cennete gideceğini Allah bilir. Bizim cümlemiz, ‘ruz-i mahşerde beratlarınızdan bir berat olacaktır’ şeklindedir. Biz bu dünyada hakkın rızasını kazanmak için halkın rızasının alınması gerektiğine inanıyoruz ve o doğrultuda da çalışıyoruz. Fakir fukaraya yardımın doğru bir tercih olduğunu düşünürüz ve bunun da bir karşılığı olacağını söyleriz. Siyasette de doğru tercihte bulunursak bize yüklenen sorumluluğun gereğini yerine getirmiş oluruz. Her şeyin en iyisini en doğrusunu da Allah bilir.”