Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımına tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın padişah olma hayali kurduğunu tasvir eden bir karikatür paylaşıp "Erdoğan, sen Diriliş ve Kuruluş dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et" demişti.

Kaynak: Haber Merkezi
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan paylaşımına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımına tepki gösterdi. Açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımının "ciddiyetsiz ve seviyesiz bir açıklama" olduğu belirtilirken "İsrail Hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir" denildi. 

Dışişleri Bakanlı'ğının açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İsrail Dışişleri Bakanının, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan paylaşımı ciddiyetsiz ve seviyesiz bir açıklamadır. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu şekilde hedef alınması, İsrail Hükümetinin içinde bulunduğu ruh halinin göstergesidir. İsrail Hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Türkiye, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir."

KATZ'DAN ERDOĞAN'A: SEN KURTULUŞ VE DİRİLİŞ İZLEMEYE DEVAM ET

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın padişah olma hayali kurduğunu tasvir eden bir karikatür paylaştı ve şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal ediyor ve bugün Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Konferansı'nda İsrail'e yönelik saldırılarını ve karalamalarını sürdürdü. Müslüman Kardeşler'in adamı Erdoğan, İsrail'i çökertmeyi, Kudüs'ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen Diriliş ve Kuruluş dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et. İsrail haçlı seferi yapan bir imparatorluk değildir ve İsrail'in başkenti Kudüs de Konstantinopolis değildir. Kudüs sonsuza kadar Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır. Gerçekle yüzleşin ve Türkiye'yi karanlık yerlere sürüklemeyi bırakın - Atatürk'ün mirasını ve Türk halkını utandırıyorsunuz!"