12 Eylül hukuku değiştirilmeden, gerçek bir demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 13 Eylül Cumartesi...

12 Eylül hukuku değiştirilmeden, gerçek bir demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İzmir Gündoğdu Meydanı"nda 13 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Emek ve Demokrasi” mitingine katılım çağrısı yaptı.

İzmir Sanat Merkezi’ndeki ""12 Eylül ve 1 Mayıs Fotoğrafları"" sergisini gezen Çelebi, 12 Eylül dönemini ve 1 Mayıs olaylarını anlatan bu fotoğrafların, Türkiye"deki demokrasi sürecini çok net biçimde ortaya koyduğunu söyledi. Çelebi, “Bu 12 Eylül hukuku değiştirilmeden Türkiye"de gerçek bir demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından bahsetmek mümkün değildir. Bununla ilgili mücadeleyi başlatmalıyız” dedi.

 

‘ŞİKÂYETLERİNİZİ ALANDA DİLE GETİRİN’

Mitingte vurgulanacak olan “AKP elini emeğimden, ekmeğimden çek”  sloganının “basit” bir slogan olmadığını belirten Çelebi, sosyal güvenlik yasasının kendileri açısından halen kabul edilmiş bir yasa olmadığını kaydetti.

Son 6 ayda 14 bin işçinin işinden olduğunu söyleyen Çelebi, “Herkesin miting için duyarlılık göstermesini istiyoruz. Şikayetlerimizi artık evlerimizde değil, alanlarda yapmalıyız. Camdan, balkondan el sallamak bize moral veriyor ama yeterli değil” dedi. Birgün