İşçi, patron ve hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği Üçlü Danışma Kurulu toplantısı Ergenekon operasyonu nedeniyle ertelendi. DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

İşçi, patron ve hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği Üçlü Danışma Kurulu toplantısı Ergenekon operasyonu nedeniyle ertelendi. DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ‘Krize Karşı Sosyal Program’ başlığıyla taleplerini iletti. Toplantı, 28 Ocak’ta yapılacak.

Üçlü Danışma Kurulu’nun “Küresel ekonomik gelişmeler karşısında çalışma hayatının değerlendirilmesi” konulu toplantısı ertelendi. Türk-İş toplantının, Türk Metal-İş Genel Başkanı Mustafa Özbek’in, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasından dolayı ertelenmesini istedi. Hak-İş Başkanı ise, hasta olduğunu belirterek toplantıya katılamayacağını iletti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve patron temsilcisi TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, toplantı ile ilgili çalışmalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e iletilirken, ‘Krize Karşı Sosyal Program’ında, ekonomik krize ilişkin “somut, uygulanabilir, ekonomik ve sosyal gerçekliğe uygun geniş öneriler” sunuldu.

DİSK’in sunduğu ekonomik ve sosyal önlemelerin başlıkları şöyle:

»İstihdamı artırmaya ve işsizliği önlemeye yönelik tedbirler,

»Kayıtdışı istihdam ve kayıtdışı üretime karşı önlemler,

»İşsizlik sigortasının etkin kullanımı,

»Sendikal özgürlüklerin genişletilmesi ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması,

»Hayat pahalılığına karşı sosyal koruma önlemleri,

»Ücretlerin düşmesine son verilmesi, nakdi ücretlerin artırılması,

»Sağlık ve Sosyal Güvenlik koruması,

»Kredi kartları borçlarının konsolide edilmesi,

»Eğitim hizmetlerine katkı yapılması,

»Ödeme, işletme sermayesi, tahsilat vb. sıkıntısı içinde olan işletmeler sorunu,

»Kaynak sorunu ve bütçenin revize edilmesi.