Batman Belediyesi'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na DTP'li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan Türkçe- Kürtçe sözlük hediye etti. DTP'li belediye...

Batman Belediyesi"ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu"na DTP"li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan Türkçe- Kürtçe sözlük hediye etti. DTP"li belediye başkanı makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu görüşmede Batman Belediye Başkanı Kalkan"a bölgedeki gelişmeleri ve sorunları yakından takip etmek için bu geziyi düzenlediğini söyledi.

Bardakoğlu"na Batman"da 2006"da meydana gelen sel felaketini hatırlatan Kalkan, "11 insanımızı kaybettiğimiz bu felakete devlet duyarsız kaldı. Bu yüzden onları burada size şikayet ediyorum. Batman bölge içerisinde Diyarbakır"dan sonra ikinci büyük şehir ve ciddi anlamda göç alıyor. Yaptığımız birçok çalışmaya rağmen yeterli olmuyor. Hükümetin buraya ciddi yatırımlar yapması lazım" dedi.

Kürt sorununa da değinen Kalkan, bölgede yaşanan en büyük sorunun çatışmalar olduğunu belirterek, hükümetin sessiz kaldığını söyledi. Kalkan sorunun çözümü için iki tarafın dinlenerek, barışçıl bir yol bulunması gerektiğini kaydetti.

"BAŞBAKAN SÖZÜNDE DURMADI"

Hasankeyf"in sular altında kalmasına da değinen Kalkan şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan Batman"daki AKP İl Kongresi"nde Ilısu Barajı Projesi"nden vazgeçeceğini söylediği halde sözünde durmadı. Bu baraj yapıldığı taktirde büyük bir tarihin yok olmasıyla birlikte bir çok insanda yerinden edilecektir. Biz buna karşı kampanya gerçekleştiriyoruz. Biz bu projeye izin vermeyeceğiz. Bunun herkesin bilmesini istiyoruz." Bardakoğlu da, "Türkiye"nin diğer bölgelerinde olduğu gibi buradaki tarih ve kültür mirası olan Hasankeyf"i de korumak gerekir" dedi. Ziyaret sırasında Kalkan, Bardakoğlu"na Türkçe-Kürtçe sözlük, Bardakoğlu da Kalkan"a Kuran-ı Kerim hediye etti.Bardakoğlu"nun ilk kez DTP"li bir belediyeyi ziyaret etmesi dikkat çekti. DİHA