Doğan Grubu ‘hata düzeltilmeli’ dedi, Mirgün Cabas tweeti için özür diledi

Gazeteci Mirgün Cabas, dün attığı ve kendisine adeta hükümete yakın yazarlar ile medya kuruluşlarının hedefi haline getiren tweet ile ilgili “özür” açıklamasında bulundu.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan’ın cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasının ardından, “bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın” diye yazmıştı.

Açıklamasında tweeti nedeniyle üzgün olduğunu belirten Cabas “Başta şehit savcı Kiraz’ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim. Hiçbir davanın terörü mazur göstermeyeceğini hayatım boyunca savundum. Hem kendimi, hem çalıştığım kanalı ve grubu hedef alan bir linç kampanyasına izin verdiğim için kendime kızgınım” ifadelerine kullandı.

Cabas’ın özründen hemen önce ise hükümetin şimşeklerini üzerine çeken Doğan Medya Grubu’ndan da bir açıklama yapılarak, CNN Türk kanalında hafta içi her gün “her şey” programını yapılan sunucu için “hatasını derhal düzeltmesi” çağrısından sonra gelmesi dikkat çekti.
Açıklamada ayrıca gerek Hürriyet’in gerek postanın Adliye operasyonu ile ilgili haberlerinde kullanılan DHKC militanlarının fotoğraflarında örgütün sembollerinin görülmesinin “Yayın ilkelerine aykırı” olduğu ifade edildi.