Bir sokak röportajında “25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz doktor beğenmeyip doktor dövüyoruz” diyen kişi hakkında İzmir Tabip Odası suç duyurusunda bulundu.

‘Doktorları dövüyoruz’ diyen kişi hakkında suç duyurusu

BİRGÜN EGE

İzmir Tabip Odası, sokak röportajında bir kadının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söylemesi ve nedenini de “Önceden doktorlar bizi azarlıyordu, şimdi biz doktoru beğenmeyip dövüyoruz” sözleri ile açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, “4 Mayıs 2023 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntü kaydından bir şahsın hekimlere yönelik sözleri meslektaşlarımızı rencide edici olmasının yanı sıra sağlıkta şiddeti övmesi nedeniyle kabul edilemez. Anılan şahsın ifadesi ‘Suç İşlemeye Tahrik’ (TCK 214), ‘Suç ve Suçluyu Övme’ (TCK 2015), ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Teşvik’ (TCK 216) kapsamında soruşturulmalı ve cezalandırılmadılır. Odamız şahsın cezalandırılması için gerekli hukuki girişimleri başlatmıştır” denildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Hukukta suç ve cezaların şahsiliği ilkesi geçerli olsa da bu suçun işlenmesinde azmettiricilerinin de rolü olduğu açıktır. Bu röportajın hazırlandığı saatlerde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bir meslektaşımız planlı şiddete maruz kalmıştır. Yıllardır mağduru olduğumuz sağlıkla şiddetin sorumlularını gayet iyi biliyoruz, yakından tanıyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için bu suçun cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Hem hukuki hem de siyasi arenada.”