ABD Başkanı Donald Trump, Samsung’un 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği ve Galaxy S10’u tanıttığı Unpacked Etkinliği’nden hemen sonra, “5G’yi ve hatta 6G’yi ABD’de en yakın sürede görmek istiyorum” şeklinde açıklama yaptı. Trump, Samsung’un 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği ve Galaxy S10’u tanıttığı Unpacked Etkinliği’nden hemen sonra 5G hakkında bir tweet attı. Trump, “5G’yi ve hatta 6G’yi ABD’de en yakın […]

Donal Trump en kısa sürede 6G internet istiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Samsung’un 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği ve Galaxy S10’u tanıttığı Unpacked Etkinliği’nden hemen sonra, “5G’yi ve hatta 6G’yi ABD’de en yakın sürede görmek istiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Trump, Samsung’un 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği ve Galaxy S10’u tanıttığı Unpacked Etkinliği’nden hemen sonra 5G hakkında bir tweet attı.

Trump, “5G’yi ve hatta 6G’yi ABD’de en yakın sürede görmek istiyorum. Bu teknoloji şu an kullandığımızdan çok daha hızlı ve akıllı. Amerikalı şirketler bu konuda çaba sarf etmeliler, aksi takdirde sektörde geri kalacaklar. Geçmiş teknolojilerde takılıp kalmamız için bir sebep yok.” dedi.

Tweet, Trump’ın Huawei gibi Çinli firmaların ABD’den önce 5G’de lider olacağı endişelerine dayanıyor.

CTIA (ABD’deki kablosuz iletişim endüstrisini temsil ediyor), Trump’ın 6G internet talebini karşılamadı. Bunun yerine, “ABD’nin kablosuz endüstrisi, idarenin desteğiyle, 5G ağlarını topluma daha hızlı getirebilir” denildi.

5G teknolojisi zirvede olduğundan 6G’nin gelmesi yıllar sürebilir.

Kaynak: Tekno Safari