20 ülkeden hukukçuları bir araya getiren Özgürlük Mücadelesi ve Hukuk Sempozyumu dün başladı. Amerika’dan Küba’ya,

20 ülkeden hukukçuları bir araya getiren Özgürlük Mücadelesi ve Hukuk Sempozyumu dün başladı.
Amerika’dan Küba’ya, Filistin’den Almanya’ya, Irak’tan Venezuela’ya kadar 20 ülkeden hukukçunun katıldığı “Özgürlük Mücadelesi ve Hukuk” başlıklı sempozyum dün İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde başladı. Sempozyum bugün de devam edecek.
Halkın Hukuk Bürosu 'nun sempozyuma çağrı metninde “Meslekten hukukçuların bir kısmı iktidarların gölgesinde ‘terörle savaş’ adı altında, yerel ve bölgesel işgalleri, toplama kampı hapishaneleri, ülkeler düzeyinde teknik takibi, kara listeleri, sansürü ve kitle kırımlarını ‘hukuksal dayanağa’ yaslamak için küresel medyanın tüm imkanlarını kullanıyor. Eğer buna izin verirsek, hukuk, emperyalizmin ‘kiralık katili’ olarak tescil edilecek.” denildi.
Sempozyuma Arjantin’deki Hakikatleri Araştırma Komisyonu Başkanı avukat Eduardo Nestor Soares, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in avukatı Manuel Vadell, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri Ahmed Saadat’ın avukatı Muhammed Hassan’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce hukukçu katılıyor.
Sempozyum, 28 Eylül 1994 tarihinde İstanbul Beşiktaş’taki bir kafeteryada otururken polis tarafından vurularak mühendis İsmet Erdoğan ve sendikacı Elmas Yalçın’la birlikte katledilen avukat Fuat Erdoğan anısına düzenleniyor.