Efes Selçuk’ta Efes Tarlası Yaşam Köyü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla törenle açıldı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Birkaç sermayedara değil, biz yatırımı geleceğe yaparız demiştik. Sözümüzü tuttuk" dedi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü açıldı: "Birkaç sermayedara değil, geleceğe yatırım yaptık"

BİRGÜN EGE

Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla Efes Tarlası Yaşam Köyü hayata geçirildi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra genel başkan yardımcıları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır katıldı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü açılış alanına büyük bir coşku ile giriş yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu ve yurttaşlar karşıladı.

CHP’li belediyelerin pandemi döneminde sosyal belediyecilikte tarih yazdığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız seçildiğinde CHP'li belediyelere oy vermeyin, yardımları keserler, dediler. Şimdi bizim belediye başkanlarımız pandemi döneminde tarih yazıyorlar. Oturup kalkıp CHP'li belediyelere dua etsinler; iyi ki CHP'li belediyeler var diye. Bizim en küçük belediyemizden en büyük belediyemize kadar hepsi günün 24 saati çalışıyor. Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, 'baskı gelecektir ama asla şikâyet etmeyeceksiniz'" dedi.

efes-tarlasi-yasam-koyu-acildi-birkac-sermayedara-degil-gelecege-yatirim-yaptik-883492-1.

'SERMAYEDARLARA DEĞİL, GELECEĞE YATIRIM YAPTIK'

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün açılışında büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Başkan Sengel, “Efes Selçuk’ta ilk defa bir kadın belediye başkanının, o başkana inanan halkın ve çalışanların emekleriyle hayata geçen bu büyük projemizde bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Seçimlerden önce insanların kalbine dokunacak, çocuklarımızdan başlamak üzere geleceğe köprü atacak projelerimiz var demiştik. Birkaç sermayedara değil, biz yatırımı geleceğe yaparız demiştik. Sözümüzü tuttuk” dedi.

Köy Enstitülerinden ilham alarak hayata geçen projenin okul öncesi çocuklardan çiftçilere kadar herkese dokunan bir proje olduğunun altını çizen Başkan Sengel; “Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımlarını sağlayarak, onları güçlü ve özgür kılıyoruz. Geçmişten günümüze tarımı herkese anlatabilmek istiyoruz. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzemizi, Efes Selçuk’ta yaşayan halkımızın tarım aletleri bağışları sayesinde kurduk. Bu proje tarım için, toprak için, hepimiz için var. Esasen bizler gıda egemenliğini savunuyor, halk için halkla birlikte yepyeni bir gelecek için Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünerek üreten ve hayatın içinde olan bir ülke olması için çalışıyoruz. Türk tarımının sürüklendiği çöküşe karşı kapsayıcı ve çok yönlü bir Efes Tarlası Yaşam Köyü adını verdiğimiz yeni bir çözüm modeli ortaya koyuyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki, Yaşam Toprakta Filizlenir” dedi.