Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin eğitim politikalarını eleştirdi, “Eğitimin amacı bir partiye militan yetiştirmek değildir. Ülkeyi yönetenler eğitimin önemini hâlâ kavramış değiller” dedi

‘Eğitimin önemini hâlâ anlayamadılar’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu, partisinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi. CHP Lideri, “Maalesef ülkeyi yönetenler eğitimin önemini hala kavramış değiller. Eğitimin amacı bir siyasal partiye militan yetiştirmek değildir” dedi.

Ayrı ayrı politikalar oluşturuldu
Eğitim politikasının bakandan bakana değiştiğinin altını çizen CHP Lideri, “Maalesef ülkeyi yönetenler eğitimin önemini hâlâ kavramış değiller. Eğitimin amacı bir siyasal partiye militan yetiştirmek değildir. Biz eğitim politikamızla kendi çocuklarımızı denek olarak kullandık. Her bakana göre ayrı politika oluşturduk. Oysa eğitim milli olmak zorundaydı. Üniversiteler bilgi üretemiyor. Bizim yetişmiş insan gücümüz yani bilim insanlarımız geleceği Türkiye’de değil de, geleceği uygar ülkelerde demokrasisi gelişmiş ülkelerde arıyorlarsa bu ayıp Türk siyasetinin ayıbıdır. Düşünce özgürlüğünün önüne siz hangi gerekçeyle duvar örersiniz. Üniversiteleri Ortaçağ üniversitelerine dönüştürdüler. Düşüncesini açıklayanın hapse atıldığı bir ülkede demokrasi de, bilim de gelişmez ve siz katma değeri yüksek üründe üretemezsiniz. Çok hızlı kararlı ve tutarlı adımlar atmak zorundayız” diye konuştu.

Biz uyardık, onlar uyudu
Konuşmasında ByLock kullanımı nedeniyle binlerce kişinin hapise atıldığını hatırlatan CHP Lideri, “Ekim 2016’da ByLock kullanımında manipülasyon olabileceğini Başbakanlığa bildirdik ama raporumuzu dikkate almadılar” diye konuştu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “CHP, sorumluluk gereği bunu başbakanlığa bildirdi. Raporumuz hiç dikkate alınmadı. 2017’de geldiğimiz nokta binlerce kişinin boşu boşuna mahkum edildiği, hapse atıldığı. Uyaran parti CHP, raporlayan CHP, başbakanlığa bildiren CHP, uyuyan kim Başbakanlık. Masum insanları hapse atan kim? Mevcut hükümet ve yargı. Manipülasyon yapılabileceğini söyleyen hâkimler sürüldü.”

Osmanlı’nın son dönemlerini yaşıyor
“Türkiye Osmanlı’nın son dönemlerini yaşıyor” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: Üstün yetenekli çocuklar eğitim yoluyla köreltiliyor. Devletlerin doğuşuna ve batışına da iyi bakmalıyız. Osmanlı’nın batışına da iyi bakmalıyız. Osmanlı bilimi ve bilgiyi reddettikten sonra çöküş sürecine girmiştir. Dünyadaki saygınlığınız ürettiğiniz ürünlerle paraleldir. Sihirli anahtar, bilgi artı üretimdir. Bilgiyi reddederseniz zaten üretemezsiniz. Üzülerek ifade edeyim, iktidar olanlar hala bunun farkında değiller ve Türkiye Osmanlı’nın son dönemlerini adeta yaşıyor bilgi açısından, birikim açısından, teknoloji açısından. Bizler toplumu aydınlatmak zorundayız.”