Türk edebiatının usta yazar ve eleştirmeni Fethi Naci, Teşvikiye Camii’nde dostları ve meslektaşlarınca son yolculuğuna uğurlandı. Aralarında Yaşar Kemal, Adalet Ağaoğlu, Doğan...

Türk edebiatının usta yazar ve eleştirmeni Fethi Naci, Teşvikiye Camii’nde dostları ve meslektaşlarınca son yolculuğuna uğurlandı. Aralarında Yaşar Kemal, Adalet Ağaoğlu, Doğan Hızlan, Ufuk Uras, Süyleman Çelebi, Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay, Tarık Akan’ın katıldığı cenazede sevenleri Fethi Naci’yi Teşvikiye Camii’nden uğurladı. 2002’den beri Alzeimer hastalığıyla mücadele eden Naci, Türkiye’nin ilk eleştirmeni olarak  edebiyata ve siyaset dünyasına büyük katkıda bulunmuştu.

Fethi Naci’nin eserleri: İnsan Tükenmez, Gerçek Saygısı, On Türk Romanı, Edebiyat Yazıları, Türkiye’de Roman ve Toplumsal Değişme, Eleştiri Günlüğü, Bir Hikâyeci: Sait Faik - Bir Romancı: Yaşar Kemal (1990-1991 Sedat Simavi Vakfı Edebiyat Ödülü), Gücünü Yitiren Edebiyat, Roman ve Yaşam, Eleştiride Kırk Yıl, Kırk Yılda Kırk Roman, Reşat Nuri’nin Romancılığı.

ZEYNEP KURAY

 

***

Ne dediler: »Yaşar Kemal: Böyle donanımlı ve yetenekli bir insan binde bir ortaya çıkar. Çok çalışkan ve üretkendi, TİP programını o yapmıştı.

»Cevat Çapan: Devrimciliğinden ödün vermeyen bir insan olarak yaşadı.

»Doğan Hızlan: Türk edebiyatı okunuyor, anlaşılıyor ve seviliyorsa bunun en en büyük sebeplerinden biri Fethi Nacidir.

»Ufuk Uras: Edebiyatı ve sosyalizmi ondan öğrendim. Herkesin siyasetten çekildiği bir dönemde ÖDP Giresun üyesi olmuştu.

»Süleyman Çelebi: DİSK’in kuruluşunun başından beri sendikayı destekledi ve çok büyük katkıları oldu.

»Ertuğrul Günay: Büyük bir kayıp. Bugünkü kuşakların eserlerini okumasını dilerim.