ANKARA’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Kutlama öncesi, iş kazalarında ölen işçiler ve Urfa’daki kutlamalara giderken meydana gelen kazada yaşamını yitiren 5 kişi anıldı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin tertip komitesini oluşturduğu Ankara’da 1 Mayıs’un adresi Anadolu (Tandoğan) Meydanı’ydı. Mitinge CHP, Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), HDP ve birçok siyasi […]

Emeği hiçe sayanlara karşı ortak mücadele

ANKARA’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Kutlama öncesi, iş kazalarında ölen işçiler ve Urfa’daki kutlamalara giderken meydana gelen kazada yaşamını yitiren 5 kişi anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin tertip komitesini oluşturduğu Ankara’da 1 Mayıs’un adresi Anadolu (Tandoğan) Meydanı’ydı. Mitinge CHP, Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), HDP ve birçok siyasi parti ile demokratik kitle örgütü katıldı. Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan yurttaşlar, Anadolu Meydanı’na yürüdü.

HAZİRAN’DAN YOĞUN KATILIM

HAZİRAN Meclis’lerinin yoğun katılım sergilediği görülürken, 1 Mayıs Tertip Komitesi’nde yer alan sendika ve meslek örgütleri, “Memleketimiz ve geleceğimiz için yaşasın 1 Mayıs” ifadesinin yer aldığı ortak pankart taşıdı. Urfa’da hayatını kaybeden beş sağlık çalışanı nedeniyle, Ankara’daki 1 Mayıs alanında halay çekilmemesi, sadece marşların çalınması kararı alındı. Sık sık, ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ şeklinde slogan atıldı.

Alandaki konuşmalar öncesi iş kazalarında ölen işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Urfa’daki 1 Mayıs kutlamalarına giderken kaza yapan otobüste ölen 5 kişi de anıldı. Alanda yapılan konuşmalarda, AKP’nin kıdem tazminatı fonu ile ilgili tasarısı eleştirilerek, kıdem tazminatının işçini güvencesi olduğu, bunun için tüm sendika ve işçilerin mücadele edeceği vurgusu yapıldı. Konuşmaların ardından aralarında Moğollar grubunun da bulunduğu çeşitli müzik grupları konser verdi.

***

Polis biber gazı sıktı

Ankara’da CHP kortejinin alana girişi esnasında polis saldırısı gerçekleşti. Polis CHP’li vekile gaz sıktı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, polisin biber gazlı saldırısına maruz kaldı. Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kızılay’dan Tandoğan’a yürürken, polis biber gazıyla müdahale etti. Her şeye rağmen yıkılmadık” dedi. Arbede, parti görevlilerinin araya girmesiyle son buldu.