Emrah Serbes'in yeni kitabı Müptezeller raflardaki yerini aldı

Emrah Serbes’in yeni romanı Müptezeller, İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Müptezeller’den önce 3 roman, 1 seçki ve 1 hikaye yayınlayan Serbes’in 2 yılın ardından gelen yeni romanını okuyucuların sabırsızlıkla beklediği aşikar.

İletişim Yayınları'nın okurla buluşturduğu romanda, kaybeden delikanlıların, dünyaya katlanamayanların, alkoliklerin, berduşların hikayeleri anlatılıyor.

Serbes'in kenarların soluğunu, dünyaya katlanamayan, kendine gömülen çocukları haykırarak anlattığı romanında güzel olmak isteyen alkolikler, berduşlar, kardeşler var.

Zembereği boşalmış hayat memat ezberleri, tek gözlü geceler... Serbes yeni romanında uğultuların, yoksunluğun ve lime lime, ufalanarak kaybeden delikanlıların hikayesini anlatırken, "yeraltının karın gurultusunu, belalı bir gündüze sarılan cuaraları" okura taşıyor ve ekliyor: "Yaz biter, güz biter, hep kış gelir."

Kitaptan:

"Üzülme baba," dedim, "alt tarafı bir ev, alt tarafı beton parçası ya. Çalışır ederiz, yine alırız. Ben de çalışırım bundan sonra, söz, alırız bir ev daha." "Ona üzülmüyorum ki ben," dedi babam. "Her ay evin taksitini ödedik de ne oldu. Bak, uçup gitti elimizden balon gibi. Keşke seni ağlatmasaydık çocukken. Keşke sana o akülü arabayı alsaydık."