En ikoncan din hocası İslam'ı görünüşüyle öğretecekmiş: Fetva vermem, poz veririm

Daha ders sınıfına adım atmasıyla öğrencilerin ilgi odağı haline gelen 23 yaşındaki din kültürü ve ahlak bilgisi hocası Serhat Karanfil, sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraflarının yayılmasının ardından gördüğü ilgiden memnun.

Henüz öğrenci olan ve stajyerliği kapsamında Erenköy Kız Lisesi’nde ders veren Karanfil, hem “Allah-ü Teala’nın istediği gibi yetişen genç bir Müslüman” olmak ile afili giyinerek çayına karıştırmayı sevdiği şekerlerin şekli gibi fiziğiyle kalpleri fethetmekten hoşlanmak arasında çelişki bulunmadığını savunuyor.

Kendisine asla fetva verecek konumda görmediğini de anlatan Karanfil, buna karşın, her fırsatta poz vermekten ise kaçınmıyor - o kadar ki, fotoğraflarının "İslamiyetten daha hızlı yayıldığı" söyleniyor.


NİHAT HATİPOĞLU'NA RAKİP VAR...
Hürriyet gazetesine verdiği röportajda genç yaşının tadını çıkardığını söyleyen Karanfil, ileride gün Nihat Hatipoğlu’na rakip çıkabileceğine göz kırparak “23 yaşında birisi olarak böyle bir fizyolojiye sahip olmam normal. Yani şimdilik kelim, göbeğim yok. Ama ileride? Onu bilemem. Poz konusuna gelince de hobi diyelim. Gelecekte ne iş yaparım bilmiyorum. Televizyonda güzel programlar oluyor. Ben özellikle Türkiye’deki hocalarımızı takip ediyorum” diyor.

‘HEYY, COME ON’ DOSTUM, HAYDİ YAŞAYALIM
Malcolm X hayranı olduğunu söyleyen Karanfil, Avrupalıların dün konusunda çok daha raht ve mizahi bir üsluba sahip olmaların olumlu sonuçlar doğurduğu düşüncesinde. Din hocalarının Batı’da daha sıcakkanlı bir görüntü verdiğini vurgulayan Karanfil “Onların bir “Heyy, Come on” demesi insana yetiyor sanki. Adeta stand-up gösterisinde tebliğ yaparcasına. Bunu bizim hocalarımızdan duymamız zor. Yani tabii ki bir Türk’ten “Come on” demesini bekleyemeyiz ama o da konulara kendi dilinde bu tarz bir üslupla yaklaşabilir diye düşünüyorum” diyor.

Fotoğraf kameralarına poz vermekte meraklı olan Karanfil’in gelecek hayali de haliyle kameralarla ilgili. “Hayalim samimi bir şekilde, gerekirse gülerek gerekirse ağlayarak ama mutlaka şaşırtarak insanların önüne çıkıp bir şeyler başarmak. “Ya, evet böyle bir Müslüman olabilirmiş” desinler. Ama bunu neyle dedirteceğim henüz belirsiz. Öğretmen olacağım bile kesin değil” diyen Karanfil, şimdilik sosyal medyada ve kişisel İnstagram hesabında ikoncan olmakla yetinecek gibi.


ORTAK PAYIMIZ VİCDANLIK
Ancak ilgililere duyurulur, ileride film, dizi ya da reklam tekliflerini – "hayat felsefesine uygun" olması kaydıyla – değerlendirebileceğini de söylemeden geçmiyor.

İnsanlara otoriter ya da dikte edici bir şekilde yaklaşmayacağını söyleyen Karanfil’in farklı dinlerden insanlarla ya da ateistlerle de sorunu yok: “Bir Müslüman olarak görevim insanlara “Bunu yap, bunu yapma” demektense nelerin yapılması ya da yapılmaması gerektiğini yaşayarak ve göstererek; sadece onlarla birlikte vakit geçirerek inandırabilmek. Yani kısacası yaşayalım. Ateist, deist, Hıristiyan arkadaşlarımla çok iyi anlaşabiliyorum. Anlaşmamak için bir nedenim yok. Ortak paydamız vicdan, insanlık değil mi?”