Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan zoom toplantısına arkasında "uzay" fonuyla katılan Engin Altay, sosyal medya gündem olan fon hakkında konuştu. Altay, "Tüm zoom toplantılarında arkama bu sanal fonlardan yerleştiriyorum. Genel başkanımız gayet iyi bilir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Engin Altay’dan 'fon' açıklaması: Genel başkanımız gayet iyi bilir
Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Milletvekili Engin Altay, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan’ın katıldığı online toplantının sızdırılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Genel merkezin tepkisini çeken toplantıya arka fonda uzay fotoğrafı kullanarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, dikkat çeken arka fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan Altay, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm zoom toplantılarında arkama bu sanal fonlardan yerleştiriyorum. Bazen arabada, bazen çok alakasız bir yerde, bazen evde olsam da. Bunlar sanal. Online yapılan MYK’larda da bazen bu fonu kullandım. Genel başkanımız benim bu fonumu gayet iyi bilir."

Altay, gündem olan toplantıya arkasında "uzay fonu" ile katılmıştı

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmış, toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Görüntülerde, toplantıda yer alan kişilerin Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuştuğu dikkat çekmişti.

Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafı yer alan YouTube kanalının tek paylaşımı olan video  "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.